Відкритий захист проектів, поданих на конкурс освітнього обміну між Луганською та Львівською областями, на реалізацію яких  виділяються кошти  з обласного бюджету



18 березня 2019 року у Департаменті освіти і науки Луганської обласної державної адміністрації відбувся другий етап конкурсу з визначення проектів освітнього обміну між Луганською та Львівською областями, на реалізацію яких  виділяються кошти  з обласного бюджету – відкритий захист проектів.

Метою конкурсу є відбір та підтримка проектів освітнього обміну між Луганською та Львівською областями, що спрямовані на налагодження і поглиблення освітнього співробітництва, популяризацію та поширення досвіду в сфері освіти.

Відкриваючи засідання конкурсної комісії, директор Департаменту освіти і науки – заступник голови комісії Юрій Стецюк зазначив: «Це вже другий конкурс з відбору проектів освітнього обміну, і ми раді, що зацікавленість у співпраці з нашими партнерами зі Львівщини  в педагогічних колективах шкіл та закладів позашкільної освіти не згасає». У відкритому захисті проектів взяв участь радник голови Луганської обласної державної адміністрації Роман Кушнір.

Цього року на конкурс було подано 29 проектних пропозицій. Вартість проектів складає 1 341 855 гривень. Обсяг власних внесків учасників конкурсу становить 153 487 гривень. Учасниками конкурсу стали заклади освіти міст Лисичанська (2), Рубіжного (1), Сєвєродонецька (7 проектів, 5 закладів), Попаснянського (3), Кремінського (2), Сватівського (3), Міловського (1), Новоайдарського (1), Білокуракинського (2) районів, Біловодської (3), Білокуракинської (3), Красноріченської  (1) ОТГ. Географія проектів надзвичайно широка: міста Львів, Судова Вишня, Трускавець, Борислав, Стрий, Жовківський, Сколівський, Сокальський, Радехівський, Мостиський, Пустомитівський, Буський, Бродівський, Турківський, Старосамбірський, Городоцький райони Львівської області.

За підсумками адміністративної оцінки проектів відповідно до Порядку проведення конкурсу з визначення проектів освітнього обміну між Луганською та Львівською областями, на реалізацію яких виділяються кошти з обласного бюджету, затвердженого розпорядженням голови обласної державної адміністрації –керівника обласної військово-цивільної адміністрації № 251 від 29 березня 2018 року, до відкритого захисту були  допущені 17 проектів закладів загальної середньої та позашкільної освіти.

Учасники відкритого захисту презентували проекти освітнього обміну із закладами – партнерами Львівщини просвітницького, національно-патріотичного, екологічного, краєзнавчого спрямування.

За результатами відкритого захисту конкурсною комісією буде складено рейтинг проектів, на підставі якого конкурсна комісія приймає рішення щодо визначення переможців, починаючи з проекту, що отримав найбільшу кількість балів, і закінчуючи тим, фінансуванням якого вичерпується сума коштів обласного бюджету, передбачених у відповідному бюджетному році.