Айдарська Січ – 2019. ДЕНЬ ДРУГИЙ



Ранок другого дня у таборі «Айдарська Січ» розпочався ранковою руханкою та вранішнім колом (збіркою).

В першій половині дня проводилися змагання з видів: «Впоряд», «Метання гранати», а також майстер-клас з розбирання та збирання автомата АК-74, спорядження магазину патронами, підготовка до виконання вправ стрільб з автомата АК-74.

Змагальна частина гри почалася з конкурсу «Впоряд». На плацу Новоайдарської загальноосвітньої санаторної школи-інтернату рої демонстрували навички зі стройової підготовки, які складалися з обов’язкової програми, творчого завдання та проходження рою урочистим кроком із виконанням маршової патріотичної пісні. Творче завдання представлялося роями у вигляді злагодженого та чіткого показу різноманітних елементів впоряду у складі рою. Усі учасники вразили різноманіттям форми, атрибутів гри, що надало конкурсу особливої святковості. Лідерами у цьому виді гри стали: рій «Соколи» (м. Рубіжне), рій «Молода Січ» (Новоайдарський район) та рій «Чайка» (Новопсковський район).

Паралельно відбувалися змагання з виду «Метання гранати», де учасники мали влучити гранатою у ціль. Переможцями стали рої: «Молода Січ» (Новоайдарський район), «Сєвєродонецькі Отамани» (м. Свєвродонецьк) та «Сокіл» (Міловський район).

Майстер-клас з розбирання та збирання автомата АК-74, спорядження магазину патронами, підготовка до виконання вправ стрільб з автомата АК-74 для юних джур провели фахівці Новоайдарського районного війського комісаріату.

По обіді для проведення військового вишколу до учасників гри завітали військові 25 бригади, які продемонстрували види стрілецької зброї. Джури мали можливість ознайомитися з видами зброї, їх будовою та принципами роботи.

Змагання туристсько-спортивна «Смуга перешкод» відбувалися на території Соснового парку. Учасники долали  перешкоди на етапах  «Маятник», «Підлаз», «Навісна переправа», «Підйом по схилу» та ін. Оволодіння навичками подолання природних перешкод дозволяє дітям виховувати командний дух, взаємодопомогу, взаємовиручку та злагодженість у діях. Найсильнішими у цих змаганнях стали рої «Молода Січ» (Попаснянський район), «Соколи» (м. Рубіжне) та «Яструб» (Кремінський район).

Протягом дня фахівці групи військово-цивільного співробітництва штабу ОТУ «Північ» провели для учасників ІІ (обласного) етапу гри «Сокіл» («Джура») тренінг з командоутворення.

Гра-вікторина «Відун» завершила змагальну частину другого дня. Кращими стали: «Соколи» (м. Рубіжне), «Сєвєродонецькі Отамани» (м. Сєвєродонецьк) та «Яструб» (Кремінський район).

Завершився день вечірнім колом та переглядом документального фільму «Холодний яр».

Більше фото:  https://www.facebook.com/osvitaloda