АКТУАЛЬНІ ПРОБЛЕМИ НАУКОВО-ПРОМИСЛОВОГО КОМПЛЕКСУ ЛУГАНСЬКОГО РЕГІОНУ



DSC_086718-25 квітня 2016 року в м. Рубіжному на базі Інституту хімічних технологій Східноукраїнського національного університету ім. Володимира Даля відбулася ІІ Всеукраїнська науково-технічна конференція «Актуальні проблеми науково-промислового комплексу регіонів», в якій взяли участь вихованці Луганської обласної малої академії наук учнівської молоді.

Протягом п’яти днів плідно працювали секції за різними напрямами. На особливу увагу заслуговує засідання секції школярів за підтримкою кафедри екології, в роботі якої взяли участь 31 учень з міст Рубіжне, Сєвєродонецька,  Лисичанська, Кремінського, Білокуракінського, Попаснянського, Сватівського, Станично-Луганського, Старобільського районів,  Обласної очно-заочної школи Луганської МАН.

Під час роботи секції було розглянуто широкий спектр проблем, тематика доповідей учасників конференції була досить різноманітною за змістом і спрямованістю, водночас основний науковий інтерес був спрямований на аналіз проблем науково-технічного, екологічного, хімічного та гуманітарного напрямку в нашому регіоні. Юні науковці Луганської обласної малої академії наук учнівської молоді взяли активну участь в обговоренні питань конференції.

На  секції “Довузівська підготовка” було представлені за еколого-хімічним напрямком  12 робіт, за гуманітарним напрямком – 11, за науково-технічним – 8. Основні питання, які піднімали учасники конференції у своїх доповідях стосувалися екологічної ситуації в регіоні та шляхи її вирішення, якості навколишнього середовища і здоров’я населення.

100_9279_(1)Серед виступаючих відзначили найбільш цікаві доповіді Сухіної Дар’ї вихованки секції “Хімія” (керівник Кисєльова-Логинова К.В.) з темою “Мікроскопічний аналіз структури води з різними характеристиками” та Скарги-Бандурова Іллі  вихованця секції “Технологічні процеси та перспективні технології” (керівник Гончаров В.В.) за темою «Стародавні автоматони – предки сучасних наноботів». Усі учасники отримали сертифікати учасників, а найкращі доповіді були нагороджені дипломами першого, другого та третього ступенів.

За підсумками конференції буде видана збірка, що буде першою науковою публікацією для юних манівців.