Акція миру «День білих журавликів» присвячена 70-й річниці завершення Другої світової війни стартувала у навчальних закладах м. Сєвєродонєцька



Напередодні 29-ї річниці трагедії на Чорнобильській АЕС керівниками гуртків міського  Центру туризму, краєзнавства і екскурсій учнівської молоді проведено бінарне заняття двох гуртків під назвою «День білих журавликів».

DSC_0131

Говорили не тільки про трагедію на Чорнобильській АЕС але й про сторінки Другої світової війни, реаліях сьогодення, а ще – про походження  паперових журавликів.

Після занять стало зрозуміло, що дітям все цікаво, що стосується атрибутів пам’яті, невідомих сторінок історії України. Так виникла ідея  провести міську Акцію миру «День білих журавликів» й присвятити її 70-й річниці завершення Другої світової війни.

DSC_0142DSC_0141  

9 Травня тисячі журавликів, змайстровані руками дітей, як символ пам’яті про загиблих в роки  Другої  світової війни, єдності й примирення націй піднімуться у небо! Для цього педагоги Центру провели майстер-класи щодо виготовлення паперових журавликів з педагогами-організаторами, вчителями, дітьми міста.

DSC_0150У День Перемоги в небо злетять більше 5-ти тисяч білих журавликів, які символізують дитячу мрію про Мир на Україні!