Акція «16 днів проти насильства»



dsc00775Впродовж останніх років з 25 листопада до 10 грудня в усіх регіонах України проходить акція «16 днів проти насильства», в рамках якої  проводяться заходи з попередження і подолання насильства в сім’ї.

Протягом 16 днів заходи з попередження насильства над дітьми в усіх його проявах, над жінками, над людством в цілому проходять і в загальноосвітніх навчальних закладах Попаснянського району. Це і конкурс малюнків, і виховні години, і години спілкування, і батьківські збори.

Цього року старт акції «16 днів проти насильства» був даний  в Попаснянському районі у рамках спільного засідання Луганської обласної та Попаснянської районної координаційних рад  з питань сім’ї, ґендерної рівності, демографічного розвитку та протидії торгівлі людьми.

25 листопада 2016 року  в Попаснянькому районі в районній Дитячій школі мистецтв відбулися масові  заходи з приводу початку  акції «16 днів проти насильства». Гостями даного заходу були: Лішик О.П. – заступник голови облдержадміністрації, керівники відділів  та департаментів Луганської облдержадміністрації. Від Попаснянської райдержадміністрації  були присутні: Куліков В.І. – заступник голови РДА, начальники і спеціалісти відділів та управлінь Попаснянського району.

dsc00793dsc00785В фойє  школи мистецтв розгорнулася виставка дитячих малюнків на тему «Стоп насильству!», «Ми за мир без війни!» була представлена малюнками дітей усіх  шкіл м.Попасна. Усім  дорослим діти вручали маленькі паперові серця з побажанням добра і злагоди в родинах. Під час заходу проходила і масштабна акція «Марафон написання листів». Даний марафон проходить в Попаснянському районі другий рік поспіль. Його мета – підтримка людей, які підлягають тортурам, насиллю, гонінню в усьому  світі. Цього року «Марафон написання листів» проходив на підтримку 6 людей, один з яких кримський татарин Ервін Ібрагімов. За один день волонтерами Попаснянського району було зібрано 435 підписів.

dsc00773dsc00745Своє бачення боротьби проти насильства учні загальноосвітніх навчальних закладів Попаснянського району представили у вигляді невеличкого концерту. Пісні, танці та вірші – все  було присвячено  темам « Стоп війні. Ми за мир!», «В щасливій родині – щаслива дитина», «Бережіть своїх дітей».

З піснею про любов до близьких людей  виступив і сотник 35 дивізії Майдану, командир блок-поста «Паралель» з позивним «Пісня».

Наприкінці всього заходу всі присутні мали згоду ознайомитися з фотовиставкою місцевої волонтерки Ірини Крамаренко «Я проти насильства».