Відбулося передавання ноутбуків і планшетів для школярів Луганської області



Сьогодні, 27 квітня 2023 року, в Міністерстві освіти і науки України відбулося передавання ноутбуків і планшетів для школярів Луганської області за участю міністра освіти і науки України Оксена Лісового, заступника голови Представництва Європейського Союзу в Україні Ремі Дюфло, голови Представництва Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні Мурата Шахіна, голови Луганської обласної військової адміністрації Артема Лисогора, його заступника Катерини Безгинської та директора Департаменту освіти і науки Луганської облдержадміністрації Юрія Стецюка.

«Третина школярів, які сьогодні повинні навчатися у дистанційному форматі, не можуть це робити через відсутність будь-якого девайсу. Тож разом з партнерами робимо усе, щоб кількість дітей, які мають доступ до комп’ютерного обладнання, постійно зростала. Це критично важливо для тих областей, які регулярно потерпають від російських атак та мають тимчасово окуповані території», – зазначив Оксен Лісовий.

Нове постачання комп’ютерної техніки від ЮНІСЕФ уможливило фінансування Європейського Союзу в розмірі 10 млн євро, спрямоване на забезпечення доступу до освіти для дітей в умовах повномасштабної війни. Отримані девайси допоможуть дітям Луганщини, які вимушено покинули рідні домівки, продовжувати навчання онлайн, адже територія області майже повністю окупована.

«Європейський Союз пишається підтримкою цієї ініціативи, спрямованої на забезпечення безперервного викладання та навчання. Навіть в умовах повномасштабної російської агресії діти повинні мати доступ до якісної освіти, де б вони не перебували. Надаючи це обладнання, ми допомагаємо забезпечити безперервність освіти та розвитку дітей задля їхнього успішного майбутнього», — наголосив Ремі Дюфло, заступник голови Представництва Європейського Союзу в Україні.

«Кожна дитина має право на освіту, навіть коли її важко забезпечити. У фокусі ЮНІСЕФ — забезпечення можливостей для навчання тих дітей, які мають проблеми з доступом до освіти через відсутність відповідного обладнання», — наголосив голова Представництва ЮНІСЕФ в Україні Мурат Шахін.

Голова Луганської обласної військової адміністрації Артем Лисогор зазначив, що в умовах війни, яку наша держава мужньо веде із країною-агресором, міжнародна підтримка з боку світової спільноти має особливе значення для Луганщини, яка вперше зазнала збройної агресії рф у 2014 році.

Завдяки Міністерству освіти і науки України,  міжнародними донорами, благодійним організаціям у 2022 році для якісної організації дистанційного навчання заклади освіти Луганської області отримали 1827 ноутбуків для педагогічних працівників та 165 планшетів для учнів.

Цього разу закладам освіти Луганської області в якості благодійної допомоги доставлено 391 одиниць  комп’ютерної техніки. Їх вже розподілено між управліннями освіти територіальних громад області пропорційно до потреби з подальшою передачею закладам освіти.

Луганська обласна державна адміністрація – обласна військова адміністрація, уся спільнота освітян Луганщини дякують Дитячому фонду ООН  (ЮНІСЕФ) та Міністерству освіти і науки України за розуміння надскладної ситуації, підтримку, оперативну та дієву допомогу.

Працюємо разом, долаємо перешкоди, прагнемо просувати українську освіту!