Будні й свята немалої академії



Робота з творчо обдарованою молоддю сьогодні потребує нових підходів у викладанні мовознавчих дисциплін. З метою обміну досвідом та розв’язання спільних проблем у зазначеному ракурсі  з 19 по 21 вересня поточного року у м. Рівне  Національним центром «Мала академія наук України» було проведено Всеукраїнський семінар-практикум для методистів наукових відділень мовознавства обласних малих академій наук учнівської молоді з теми «Мовно-комунікативні компетенції як основа успішної соціалізації особистості».

Від Луганської області  в семінарі-практикумі прийняла участь керівник секції «Літературна творчість» КЗ «ЛОМАНУМ» Негодяєва Світлана Анатоліївна.

У програмі семінару було презентовано теоретичні вектори, пов’язані з пріоритетами філологічної освіти та методологічного підґрунтя науково-дослідницької роботи школярів; відвідано майстер-класи гуртка англійської мови, інтегроване заняття гуртків «Українська мова» та «Українська література», настановчу сесію Рівненької МАН, музей Уласа Самчука, музей Бурштину; розглянуто вектори співпраці в заявленому аспекті регіональних відділень МАН.

Кульмінацією семінару–практикуму стала робота у м. Острозі, яка вдало була поєднана з ознайомленням з досвідом роботи МАНу та Національного університету «Острозька академія», з екскурсіями до музеїв Книги та друкарства, краєзнавчого.

Естафету в проведенні наступного семінару-практикуму було передано Київській області, тож перспективним напрямом роботи мовознавчих гуртків, секцій регіональних відділень МАН на поточний навчальний рік проголошено гасло «Мова як історичний і культурний код в інтеграційних стратегіях сучасності».