Бути в русі WorldSkills означає грати у вищій лізі професіоналів



dsc_02061З  31 жовтня по 3 листопада, за підтримки Міністерства освіти України,  в місті Києві, вперше, відбувся конкурс професійної майстерності  WorldSkills Ukraine. WorldSkills International – це міжнародний некомерційний рух, метою якого є підвищення престижу робітничих професій і розвиток професійної освіти шляхом гармонізації кращих практик і професійних стандартів у всьому світі шляхом проведення конкурсів професійної майстерності.

Урочисте відкриття конкурсу відбулося у конгрес-холі Київського національного торговельно-економічного університету. Учасників привітали: прем’єр-міністр України В.Б.Гройсман, міністр освіти Л.М.Гриневич,проректор університету та інші поважні особи.

Команда Луганщини налічувала учасників та експертів з професійних компетенцій «Кондитерське мистецтво», «Кулінарне мистецтво», «Перукарське мистецтво», «Зварювальні роботи», «Сухе будівництво та штукатурні роботи».

dsc_02761У професійній компетенції «Кулінарне мистецтво» було заявлено 18 учасників з усіх куточків України, Луганщину представляв студент  5 курсу Вищого професійного училища №92 м.Сєвєродонецька – Олексій Васильєв. Його підготовці сприяли кращі фахівці навчального закладу – майстри виробничого навчання Т.К.Трощило, О.М.Сталінська,завідуюча  навчальними майстернями В.В.Бєлікова. Зусилля команди були виправдані роботою конкурсанта. Йому потрібно було за лімітом часу приготувати три страви – фуршетну закуску, основну страву та десерт у розмірі двох порцій. Усі страви мали бути авторськими, але з певними умовами: закуска в своєму складі повинна містити буряк та курячу печінку, основна страва з м,яса птиці вагою не більше 180грамів, а десерт мав бути з яблуком.  О.Васильєв приготував на закуску «Рол дует з бурякового та печінкового паштету на сирному мусі», «Рулет з курячого філе з гарбузом», десерт «Палітра осені»,основою якого був мілфей з кремом шантільї та яблучним суфле, прикрашений павутиною з карамелі та шоколадним листям. Треба завважити, що працював учасник під пильним наглядом експертів, членів журі та гостей виставкового центру Експоплаза. Олексій вчасно впорався з завданням, отримав схвальні відгуки від членів  журі за добрі смакові якості страв. За кількістю отриманих балів був близький до переможців, по закінченню конкурсу нагороджений Дипломом  учасника.

Хочеться зазначити, що участь нашого навчального закладу з такого рівня змагань – це ще одна сходинка до підкорення вершин професійного олімпу.