Бій під Крутами – подвиг в ім’я України



Крути… Маленька цяточка на мапі України. Проте й сьогодні, майже через століття, в умовах нової російсько-української війни, привертає до себе увагу суспільного загалу.

Дійсно, з військової точки зору – це лише трагічний фрагмент, майже епізод певної військової операції, що називалася обороною Бахмацького вузла на залізничній лінії Конотоп – Київ, чи стисліше – оборонний бій нашого війська при станції Крути 29 січня 1918 р. з більшовицькими загонами.

У Новоайдарській обласній загальноосвітній санаторній школі-інтернат І-ІІІ ступенів була проведена історична година до Дня пам’яті героїв Крут «Квіти у полі, там де Крути…»

На заході було висвітлено історичне минуле нашої держави; формування національну свідомість учнів; виховання патріотів, повагу до    синів – героїв держави; розвивання пізнавальні інтереси. Подвиг українських юнаків під Крутами, що своєю кров’ю окропили святу землю в боротьбі за волю України, навічно залишиться в історії, як символ національної честі. Учні показали презентацію та в кінці виховного заходу вшанували пам’ять героїв хвилиною мовчання. Активну участь у підготовці і проведенні заходу приймали участь учні 9-11 класів.