Велосипедний похід по замкам Західної України



У липні 2019 року група юних туристів Луганського обласного центру дитячо-юнацького туризму і краєзнавства здійснила спортивний велосипедний похід 2 категорії складності по Західній Україні. Захід проводився у рамках участі у Всеукраїнських змаганнях зі спортивних туристських походів серед учнівської та студентської молоді. До складу групи увійшли гуртківці з міст Лисичанська, Сєвєродонецька, Кремінського та Попаснянського районів. Очолили групу Вертеленко Олександр – методист Луганського обласного центру дитячо-юнацького туризму і краєзнавства та Лабунський Олексій – керівник гуртка Луганського обласного центру дитячо-юнацького туризму і краєзнавства.

Спортивний туризм є складовою системи фізичного виховання молоді, спрямований на зміцнення здоров’я, розвиток фізичних, морально-вольових та інтелектуальних здібностей сучасної молоді. Крім того, участь у спортивних походах дає можливість ознайомитися з побутом, звичаями, історією та культурою України, що є елементами національно-патріотичного виховання учнів.

Саме тому, для спортивного походу був обраний маршрут по території Львівської та Тернопільської областей. Учасники подорожі не тільки проявили силу та витривалість, але й мали можливість відвідати пам’ятники історії та культури нашої країни. Так, під час подорожі учасники відвідали 11 замків середньовіччя, які зустрічали на маршруті: Свіржський, Підгорецький, Олеський, Золочивський, Заражський, Кременецький, Скалатський замки, фортеця в Старому Селі, Свято-Успенську Унівську Лавру, Почаївську Лавру та багато інших об’єктів спадщини України.

Погода не балувала наших мандрівників, але не завадила хлопцям подолати на велосипедах 423 кілометри. Не мало, але після повернення додому, дехто з учасників продовжив свої мандри вже територією рідної Луганщини.

Велотуризм захоплює – приєднуйтесь!

Більше фото: https://www.facebook.com/osvitaloda/