Весняна подорож дітей Луганщини до Румунії



На усну домовленість між Посольством  Румунії в Україні та губернатором Луганської військово-цивільної адміністрації щодо надання допомоги і підтримки Україні в гуманітарній сфері та з метою культурного обміну, група дітей Луганської області у кількості 33 осіб  на весняних канікулах відправилась на екскурсію до Румунії.

До складу групи ввійшли діти з навчальних закладів Біловодського району, Сватівського району та міста Сєвєродонецька. Більшість дітей є переселенцями з міст, які знаходяться в зоні бойових дій і тепер вимушені разом з батьками покинути рідне місто, рідну школу, рідний дім. Дана поїздка дає можливість відволіктись їм від подій, познайомитися з історією і культурою як свого народу так і сусідньої країни і впевнитися в тому, що Схід і Захід – єдина Україна.

  Подорож група розпочала з міста Рубіжного, звідки потягом направилася до столиці України міста Київ. Дітям пощастило майже день погуляти вулицями Києва, познайомитися з його історією та культурою, відвідати Майдан Незалежності, вшанувати пам’ять Небесній Сотні, побувавши на Інститутській вулиці.

1

Цього дня діти були запрошені на прийом до посла Румунії пана Корнела Іонеску. В посольстві для них влаштували теплий і щирий прийом.

2

Наступне місто на шляху до Румунії – Чернівці, де діти провели більше доби. Символічним стало те, що прибуття дітей до Чернівці співпало з поверненням бійців з зони АТО. Діти мали можливість побачити хвилюючу, зворушливу зустріч воїнів з рідними та близькими. Оркестр, квіти, прапори, сльози викликали неабияке хвилювання у дітей.

3

За сприянням Чернівецької обласної громадської організації «Гідність Буковини» групі влаштований теплий прийом: організовані екскурсії містом, відвідування музеїв, храмів різних конфесій. Незабутнім залишилося відвідування Чернівецького університету ім. Ю.Федьковича та Генерального Консульства у Чернівцях. Група дітей була розміщена для проживання у Чернівецькому військово-спортивному ліцеї.  Завтра 23 березня, група продовжить подорож до Румунії.

45