ВИЗНАЧЕНІ КРАЩІ ЕКСКУРСОВОДИ МУЗЕЇВ ПРИ ЗАКЛАДАХ ОСВІТИ ЛУГАНСЬКОЇ ОБЛАСТІ



Роки минають, змінюються покоління, а музей залишається невичерпною скарбницею людської пам’яті, зберігаючи для майбутніх поколінь усе те, що дозволяє доторкнутися душею до живої історії, щоб всі кращі людські якості, проростали міцними і надійними паростками  в душах людей.

30 січня 2020 року у м. Сєвєродонецьку на базі Луганського обласного центру дитячо-юнацького туризму і краєзнавства відбувся очний етап І (обласного) туру Всеукраїнського конкурсу екскурсоводів музеїв навчальних закладів «Край, в якому я живу». Основними завданнями конкурсу є залучення учнівської молоді до туристсько-краєзнавчої, пошуково-дослідницької та екскурсійної роботи, поглиблення знань учнів про історико-культурну спадщину народу, про події та історичні постаті, що мали вплив на суспільні, політичні процеси та економічний розвиток краю, поглиблення знань щодо методів і форм музейної роботи, засобів популяризації музейних колекцій.

На очний етап були запрошені юні екскурсоводи м. Лисичанська, Сватівського, Старобільського та Біловодського районів.

До складу журі увійшли Ольга Головко, завідуюча музеєм історії ПрАТ «Сєвєродонецьке об’єднання АЗОТ», Олена Завгородня, директор туристичного агентства «Лідер» та Вікторія Куценко, завідуюча методичним відділом Луганського обласного центру дитячо-юнацького туризму і краєзнавства.

Привітала учасників Тетяна Сідєльнікова, директор Луганського обласного центру дитячо-юнацького туризму і краєзнавства.

Учасники конкурсу представляли оглядові екскурсії музеями двох профілів: історичного (широкого змісту) та військово-історичного.

Цікаво було дізнатись про видатних випускників та історію Біловодського опорного закладу загальної середньої освіти. Дуже детально була представлена історія КЗ «НВК Сватівська ЗОШ І ступеню – гімназія» від самого початку існування закладу. Учасник, що представляв музей Лисичанського НВК ЗОШ І-ІІІ ступенів № 3 – ДНЗ «Барвінок» вразив слухачів своєю щирістю. В екскурсії військово-історичним музеєм Старобільської гімназії були розкриті цікаві відомості про участь старобільчан у Другій світовій війні, а після оглядової екскурсії музеєм «Історія м. Привілля та рідного краю» Лисичанської ЗОШ № 7 у багатьох присутніх виникло бажання відвідати його особисто.