Випускники ДНЗ «Сєвєродонецький професійний будівельний ліцей» взяли участь у міжнародному конкурсі.



_dsc0088З 31 жовтня  по 2 листопада 2016 року вперше в Україні на базі Київських будівельних училищ відбувся Всеукраїнський конкурс професійної майстерності «WORLDSKILLS UKRAINE» серед представників (учнів) ПТНЗ, студентів вищих навчальних закладів, молодих кваліфікованих робітників і фахівців за професійною компетенцією «Сухе будівництво та штукатурні роботи»  і  «Облицювальні роботи».

Мета та основні завдання конкурсу:

– професійна орієнтація молоді, а також впровадження в систему вітчизняної професійної освіти кращих міжнародних напрацювань за напрямами:

– професійні стандарти,

– оновлення виробничого обладнання,

– система оцінки якості освіти,

– навчання експертів (майстрів).

Конкурс сприяв підготовці учасників до максимальної реалізації умінь та професійних навичок.

       123124

У Всеукраїнському конкурсі взяли участь 17 переможців (конкурсантів) регіонального відбору, проведеного в усіх областях України.

_dsc0077_dsc0115 _dsc0065_dsc0100 Луганську область  з професійної компетенції  «Сухе будівництво та штукатурні роботи»  представляв випускник 2015 року Марченко Вячеслав та експерт, викладач спецдисциплін,  Яструбинський С.М.  З компетенції «Облицювальні роботи» представляв випускник 2016 року Дубовой Роман та  експерт, викладач спецдисциплін,  Колесник О.П._dsc0091

На урочистому відкритті Всеукраїнського конкурсу «WORLDSKILLS UKRAINE» були присутні Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман, Міністр освіти і науки Лілія Гриневич, Міністр соціальної політики Андрій Рева, Міністр молоді та спорту Ігор Жданов, Глава Адміністрації Президента Ігор Райнін.

Конкурсантам потрібно було виконати  монтаж фрагменту криволінійної перегородки. В процесі дводенної роботи були виявлені переможець і призери конкурсу. Марченко Вячеслав  та Дубовой Роман  гідно представляли область на цьому конкурсі.