Виставка-презентація до 80-річчя Луганської області «Наш труд і творчість тобі, рідна Луганщино!»



80-й річниці створення Луганської області заклади професійної (професійно-технічної) освіти присвятили весняну виставку-презентацію «Наш труд і творчість тобі, рідна Луганщино!»Учасників заходу гостинно прийняло Вище професійне училище № 92 м. Сєвєродонецька.

Виставка стала своєрідним продовженням щорічного обласного профорієнтаційного конкурсу «Вернісаж професій», який було започатковано за ініціативи НМЦ ПТО у Луганській області та з успіхом проведено в жовтні 2017 року.

Серед гостей та запрошених були Ольга Петрівна Лішик, заступник голови Луганської обласної державної адміністрації з питань соціальної та гуманітарної сфери; Юрій Вікторович Стецюк, директор Департаменту освіти і науки Луганської обласної державної адміністрації;Дмитро Іванович Поліщук, заступник директора Луганського обласного центру зайнятості; Валерій Сергійович Черниш, голова федерації профспілок Луганської  області;  представники Департаменту освіти і науки ЛОДА, підприємств-замовники кадрів, соціальні партнери. Найбажанішими гостями свята стали учні  загальноосвітніх шкіл– майбутні абітурієнти закладів професійної освіти області.

На виставку з’їхалися представники 22 закладів професійної (професійно-технічної) освіти та Луганського центру професійної освіти.

Учасники презентували свої заклади освіти і професії, за якими вони готують кваліфікованих робітників, показали майстерність, винахідливість й завзяття, представили на огляд свої досягнення та здобутки. Гості змогли побачити номери художньої самодіяльності, дефіле моделей, вироби художньої та технічної творчості, арт-шедеври кулінарного та кондитерського мистецтва тощо.

Усі бажаючі змогли випробувати себе на майстер-класах з різних професій, занурилися в атмосферу робочих буднів профтехосвіти.

Захід проходив в теплій та дружній атмосфері. Гості та учасники зарядилися гарним настроєм. А деякі учені шкіл зробили свій вибір щодо майбутньої професії.

Висловлюємо щиру подяку всім організаторам і учасникам виставки-презентації!