Виховна година з історії козацтва



Проведенням  виховної години «Українське козацтво: історія, традиції та сьогодення»  у Луганському військовому ліцеї розпочались  заходи, присвячені  Дню захисника України,  який буде  відзначатись на цьому тижні. Відомо, що саме у цей день – 14 жовтня відзначається і День українського козацтва.

Тема виховної години викликала великий інтерес в учасників зустрічі. Ліцеїсти не залишилися байдужими як до історії свята, так і до його сучасного переосмислення.

На початку свята ліцеїсти  розповіли про традиції святкування Покрови  в Україні. Перегляд відеоматеріалу про історію виникнення козацтва  закріпив знання та допоміг  присутнім  надати відповіді у вікторині та змаганнях.

Команди взводів були поділені на курені, а капітани команд були курінними  отаманами. У цікавих та змістовних конкурсах  ліцеїстам  довелось виявляти не тільки знання історичних фактів, але демонструвати фізичну витривалість та козацьку кмітливість.

За підсумками всіх етапів перемогу отримав 11 курінь першокурсників.

А потім на свято завітав Гетьман війська Запорізького,  роль якого виконав  ліцеїст 2 курсу Іван Асташеня. Він привітав присутніх та нагородив  курені переможців солодкими подарунками.

Фінальна пісня «Хай живе вільна Україна!» об΄єднала глядачів і учасників заходу в патріотичному пориві та гарному настрої.