Вклонитися Великому Кобзарю



Кажуть, що усі шляхи України сходяться в Каневі. І це не дивно, тому що тут знаходиться місце народного паломництва і поклоніння – могила Великого Кобзаря. Вже декілька останніх років учні Луганської області, переможці Міжнародного мовно-літературного конкурсу імені Тараса Шевченка відвідують  найвідоміший пам’ятник Тарасу Шевченка в м. Каневі.

Так і цього року, 23 травня група із 28 школярів за фінансовою підтримкою  Злученого Українського Американського Допомогового Комітету (м. Філадельфія, США) та його філії у Києві, який очолює Віра Дмитрівна Принько, мала змогу  піднялися на Чернечу гору до пам’ятника Генію українського народу, відвідати Національний музей  ім. Т. Шевченка, могилу вірного охоронця Шевченкової гробниці – Івана Ядловського і заповідний парк площею 25 га, помилуватися чарівним і бентежним Славутою-Дніпром та покласти квіти до ніг великого Кобзаря.

Після поїздки до Канева організатори провели учнів Луганщини по чарівному Києву: Золоті ворота, Михайлівська площа, Майдан Незалежності та Хрещатик, алея Героїв Небесної Сотні – всі ці історичні місця залишили у дітей незабутні враження.

Луганські школярі дуже вдячні ЗУАДКу, особисто Принько В.Д., за цікаву подорож і надану можливість насолодитися пам’ятними місцями України.