Волонтерська акція «Від кіно уроків пам’яті до маків в маси»



P12503195 травня, у актовій залі Сєвєродонецької школи №20 Всеукраїнська молодіжна громадська організація «Студентське братство» за підтримки Луганської військово-цивільної адміністрації провела волонтерську акцію «Від кіно уроків пам’яті до маків в маси».

У заході взяла участь заступник голови обласної військово-цивільної адміністрації Луганської області Ольга Петрівна Лішик, координатор молодіжної організації «Учнівське братство» у Сєвєродонецьку, учень 10 класу Єгор Ковальов, який з іншими волонтерами Учнівського братства підготував пелюстки для швидкого виготовлення маків на майстер-класі.

Для присутніх пройшла демонстрація документальних фільмів. Перед їх показом виступив учасник Студентського братства Артем Делас (учень 9 класу Слов’янської школи №15), який розповів присутнім про особисте спілкування з героями цих фільмів. У рамках акції було продемонстровано уривки з документального фільму про Другу світову війну «Війна – український рахунок» режисера Сергія Буковського, який спростовує радянські міфи,  розвиває історичну свідомість, толерантність та взаєморозуміння між Сходом і Заходом України.

P1250316Після перегляду фільму усі бажаючі учні-волонтери з 20-ї та інших шкіл міста перейшли до кабінету праці, де відбувся відкритий майстер-клас з виготовлення маків, які школярі потім самі одягнуть на міські заходи 8-9 травня. Майстер-клас провела автор власної методики найпростішого  виготовлення маків із тканини червоного, чорного та зеленого кольорів, вчитель праці із села Богородичне Донецької області Світлана Тітова.