Впровадження сучасних виробничих технологій при ремонті автомобілів



1Широкі можливості для зміни традиційних підходів до навчальної діяльності, що виводять її на якісно новий рівень, надає застосування сучасних виробничих технологій, які забезпечують не лише оволодіння знаннями та навичками, а й формують вміння мислити, аналізувати, оцінювати, досліджувати, співпрацювати.      

07 жовтня 2016 року на базі станції технічного обслуговування автомобілів «Автодом-Сервіс» Навчально-методичним центром професійно-технічної освіти у Луганській області було проведено цільовий семінар «Впровадження сучасних виробничих технологій при ремонті автомобілів» для майстрів виробничого навчання ПТНЗ, що здійснюють підготовку з професії «Слюсар з ремонту автомобілів».

Завдання семінару:

  • ознайомити майстрів виробничого навчання ПТНЗ області з новітніми технологіями в галузі ремонту та діагностики автомобілів;
  • надати практичну допомогу з освоєння нового обладнання.

Організатори заходу  акцентували увагу учасників на стрімкому зростанні виробництва та модернізації сучасної автомобільної галузі, впровадженні новітніх технологій при ремонті автомобілів та необхідності своєчасного і випереджального рівня підготовки кваліфікованих робітників у навчальних закладах професійно-технічної освіти області.

2Під час екскурсії по СТО «Автодом-Сервіс» директор станції В’ячеслав Царьов ознайомив з її  потужностями, обладнанням, виробничими можливостями і технологічними процесами роботи, презентував сучасні прилади, устаткування, інструменти.  

Особливо зацікавили присутніх стенди установки кутів коліс американського виробництва фірми HUNTER та збирання та розбирання амортизаторів тайванської фірми JTC.

3

Новий зміст освіти, освоєння інноваційних технологій вимагають від педагога творчої, дослідницької роботи. Велику роль в цьому відіграє Навчально-методичний центр професійно-технічної освіти у Луганській області, який є містком між досягненнями науки та оновленням системи ПТО.