Вручення шкільних автобусів



18 вересня 2020 року голова обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай вручив ключі від 4 нових шкільних автобусів органам управління освіти Старобільської районної державної адміністрації, Троїцької, Білокуракинської та Красноріченської селищних рад об’єднаних територіальних громад.

Відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України від 27.11.2019 № 1106-р «Деякі питання використання у 2019 році освітньої субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам» обласному бюджету Луганської області на 2020 рік було передбачено 8759,9 тис. грн на придбання шкільних автобусів, у тому числі обладнаних місцями для дітей з особливими освітніми потребами.

Комітетом конкурсних торгів Департаменту освіти і науки облдержадміністрації проведено відкриті міжнародні конкурсні торги та придбано на загальну суму 8 740,0 млн грн 4 автобуси спеціалізовані шкільні призначені для перевезення школярів з обмеженою здатністю до пересування. Кожний автобус розрахований на 24 посадочних місця.

Придбання цих шкільних автобусів на умовах співфінансування з місцевих бюджетів погоджено Міністерством освіти і науки України для чотирьох закладів освіти Луганської області:

Опорного закладу освіти «Троїцький  ліцей Троїцької селищної ради Троїцького району Луганської області»;

Білокуракинської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №1 Білокуракинської селищної ради Луганської області;

КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ “КРАСНОРІЧЕНСЬКИЙ ЛІЦЕЙ”  КРАСНОРІЧЕНСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ ЛУГАНСЬКОЇ ОБЛАСТІ;

Лиманської загальноосвітньої школи I – III ступенів Старобільської районної ради Луганської області.

Після завершення належної реєстрації всі закуплені автобуси вийдуть на маршрути.

За результатами моніторингу, який системно проводить Департамент освіти і науки облдержадміністрації, у 2020 році на території області здійснюється перевезення до закладів загальної середньої освіти та у зворотному напрямку 6297 учнів 144 шкільними автобусами.

Перед органами місцевого самоврядування, органами управління освіти всіх територій постають завдання щодо оптимізації шкільної мережі з позицій її ефективності. У зв’язку з прийняттям рішень місцевих рад щодо створення опорних закладів освіти шляхом об’єднання малокомплектних шкіл є необхідність системного розширення парку шкільних автобусів аби 100-відсотково задовольнити потребу регулярного безоплатного підвезення до місць навчання і в зворотному напрямку всіх дітей, які проживають в сільській місцевості на відстані більше 3-х кілометрів від закладів загальної середньої освіти. Загальна потреба по області складає 40 шкільних автобусів.

Більше фото: https://www.facebook.com/osvitaloda