Вручення шкільних автобусів



29 грудня 2017 року відбулася важлива подія в освітній галузі Луганщини.

Голова обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Гарбуз Юрій Григорійович на площі біля будинку Луганської обласної державної адміністрації урочисто вручив ключі від двох шкільних автобусів керівникам відділів освіти Попаснянської та Старобільської районних державних адміністрацій.

Ними будуть підвозитися до потужних перспективних закладів освіти учні реорганізованих у 2017 році малокомплектних шкіл Старобільського та Попаснянського районів.

Зазначимо, що у 2017-2018 навчальному році в Луганській області здійснюється підвезення до закладів загальної середньої освіти та у зворотному напрямку 5667 учнів, дітей, які проживають за межею пішохідної доступності в сільській місцевості. Щодня на маршрути виходять 136 шкільних автобусів.

Завдяки зусиллям Луганської обласної державної адміністрації – обласної військово-цивільної адміністрації за останні роки здійснювалися планові закупівлі шкільних автобусів. У  2016 році придбано  21 шкільний автобус для 10 районів області.

Не менш успішним в цьому напрямку став і 2017 рік.  Департаментом освіти і науки, відділами освіти райдержадміністрацій та Чмирівською об’єднаною територіальною громадою через електронну систему публічних закупівель «ProZorro» проводилися процедури закупівлі на засадах співфінансування (70% – з обласного бюджету, 30 % – з місцевих бюджетів).

Вже підбиті підсумки закупівель у 2017 році: загалом по області придбано 20 шкільних автобусів для 11 районів та однієї об’єднаної територіальної громади. З обласного бюджету на це виділено 22 мільйони  гривень.

Директор Департаменту освіти і науки Стецюк Юрій Вікторович звернувся до очільника області зі словами щирої вдячності за постійну підтримку закладів освіти області та максимальне сприяння їх розвитку.