Всеукраїнська акція «День юного натураліста» ЮННАТІЯ Луганщини вітає нових друзів



Щорічна   Всеукраїнська акція «День юного натураліста», яка була започаткована у 2008 році, проводиться з метою активізації роботи з учнівською молоддю щодо формування екологічної культури, залучення до практичної природоохоронної діяльності та інших натуралістичних напрямів, підвищення ефективності навчально-дослідницької роботи і задоволення потреб учнів у професійному самовизначенні та творчій самореалізації.

Участь у цій акції триває протягом всього року, є комплексною і включає в себе практичну та пропагандистську роботу: поширення знань про навколишнє природне середовище, ліси та їх важливість для існування життя на планеті; дотримання правил поведінки в лісі; шанобливе ставлення до природи, роз’яснення громадськості та населенню про важливість збереження та створення нових лісових насаджень; бережливе  ставлення до рідного краю. В рамках цієї акції проводяться конкурси, виставки, природознавчі квести, прибирання природних територій та берегів водойм; догляд за зеленими насадженнями населених пунктів тощо.

Починаючи з 2019 року, після відкриття (поновлення роботи) Луганського обласного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді на підконтрольній Україні території, участь у цій акції представників нашої області стала масштабнішою. Так, за 2020 рік грамотами Національного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді Міністерства освіти та науки України за змістовну роботу по вивченню та збереженню природи рідного краю від Луганської області нагороджено:

  • вихованців та педагогічний колектив Сєвєродонецького міського центру еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді за зайняте перше місце;
  • вихованців та педагогічний колектив Лисичанського центру позашкільної роботи зі школярами та молоддю за зайняте друге місце;
  • учнівський та педагогічний колектив Зориківської ЗОШ І-ІІІ ступенів Міловської районної ради за зайняте третє місце;
  • учнівський та педагогічний колектив Лисичанської ЗОШ І-ІІІ ступенів №2 за зайняте третє місце.

Своєю успішною участю в заході Луганська область привітала юних натуралістів України зі святом 95-річчя юннатівського руху! Тож 2020 рік став чудовою екскурсією – подорожжю  до країни «ЮННАТІЯ».

Вітаємо юних натуралістів Луганщини, призерів Всеукраїнської акції «День юного натураліста»!