ВСЕУКРАЇНСЬКА НАУКОВО-ТЕХНІЧНА ВИСТАВКА-КОНКУРС МОЛОДІЖНИХ ІННОВАЦІЙНИХ ПРОЕКТІВ «МАЙБУТНЄ УКРАЇНИ»



OLYMPUS DIGITAL CAMERA28-30 жовтня 2015 року у приміщенні Київського Палацу дітей та юнацтва відбулась VI Всеукраїнська науково-технічна виставка-конкурс молодіжних інноваційних проектів «Майбутнє України». Організатором виставки-конкурсу виступив Національний центр «Мала академія наук України».

Метою цього заходу є пропаганда науково-технічної та експериментальної роботи серед учнівської молоді, залучення школярів до конструкторської діяльності та допомога у реалізації їх інноваційних проектів у майбутньому.

Виставка-конкурс проходила у два етапи:

  • І етап – відбірковий (обласний, заочний) – у серпні,
  • ІІ етап – фінальний (всеукраїнський, очний) – у жовтні у м. Київ.

На виставці було представлено понад 100 наукових проектів із 23 областей України і міста Києва за такими напрямами:

  • Електроніка та приладобудування (16 робіт);
  • Матеріалознавство і перспективні технології (16);
  • Машинобудування(11);
  • Інформаційно-телекомунікаційні системи та технології (10);
  • Екологія і ресурсозбереження (25);
  • Технічна творчість та винахідництво (21);
  • Робототехніка та робототехнічні системи (7).

Луганщину на зазначеному конкурсі представляли:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  • Подоляка Марія – учениця 10 класу Рубіжанського ліцею Рубіжанської міської ради, вихованка секції «Охорона природи та раціональне природокористування» очно-заочної школи Луганської обласної малої академії наук учнівської молоді – у номінації «Екологія та ресурсозбереження» з роботою «Використання відходів Рубіжанського картонно-паперового комбінату для виробництва будівельних матеріалів» (керівник Назаренко О.С.);
  • Захаренко Ірина – учениця 10 класу Рубіжанської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів № 7 Рубіжанської міської ради, вихованка секції «Технологічні процеси та перспективні технології» очно-заочної школи Луганської обласної малої академії наук учнівської молоді – у номінації «Матеріалознавсво та перспективні технології» з роботою «Дослідження змочуванності сталевих імплантатів з іонами титану» (керівник Гончаров В.В.);
  • Циганок Михайло – учень 10 класу середньої загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 10 Сєвєродонецької міської ради, вихованець Сєвєродонецької станції юних техніків – у номінації «Технічна творчість та винахідництво» з роботою «Виявлення рівня інтелекту дітей підготовчої групи до школи» (керівник Дробицький В.І.).

Під час виставки – конкурсу проходила демонстрація моделей і макетів, стендовий (постерний) захист науково-дослідницьких робіт (проектів) за номінаціями та демонстрація експериментів. Дослідницькі роботи юних науковців мали різноманітну спрямованість і можуть претендувати на їх практичне впровадження у різних галузях науки і техніки.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAПартнером і спонсором Всеукраїнської виставки-конкурсу «Майбутнє України» виступило Публічне акціонерне товариство «Державний експортно-імпортний банк України”. Переможці та призери виставки-конкурсу отримали одноразові гранди від зазначеного банку для підтримки подальшої роботи над своїми науковими дослідженнями (І місце – 5000,00 грн., ІІ місце – 3000,00 грн., ІІІ місце – 1000,00 грн.).

Особливо приємно, що журі ІІ етапу, до складу якого увійшли ведучі викладачі Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут», високо оцінили наукові дослідження та винаходи представників нашої області:

  • Подоляка Марія – у номінації «Екологія та ресурсозбереження» отримала Диплом І ступеню;
  • Захаренко Ірина – у номінації «Матеріалознавсво та перспективні технології» отримала Диплом І ступеню;
  • Циганок Михайло – у номінації – «Технічна творчість та винахідництво» отримав Диплом ІІІ ступеню.

30 жовтня у рамках заходу в приміщенні Американського дому відбулась учнівська конференція, на якій учні МАН зробили наукові доповіді й обговорювали сучасні проблемні питання щодо енергозбереження та енергоефективності.

Вітаємо наших учасників з перемогою і бажаємо їм наснаги, творчих успіхів і впевнених перемог у подальшому.

Призовий фонд

Кількість учнів  Розмір стипендії (грн.) 
І місце Виставки-конкурсу 10 5000
ІІ місце Виставки-конкурсу 16 3000
ІІІ місце Виставки-конкурсу 16 1000

Таким чином, розмір стипендій для 42-х учнів складатиме 114000,00 грн.

Призовий фонд надано Публічним акціонерним товариством «Державний експортно-імпортний банк України”

Додаткова інформація – за телефоном: 0 (44) 489-55-80;

e-mail: man@man.gov.ua; на сайті: www.man.gov.ua.