Всеукраїнська школа з української культури «Митрополит Андрей Шептицький-моральний авторитет, духовний лідер та ідейний сучасник»



З 24 по 28 лютого 2020 року у Львові працювала Всеукраїнська школа з української культури. Делегація Луганської області здобула можливість відвідати захід з його насиченою програмою. Відповідно до програми заходу, затвердженої Національним центром «Мала академія наук», в школі були проведені інтерактивні лекції, воркшопи з креативності, з розвитку емоційного інтелекту, майстер-клас на тему «Як зробити красиву презентацію, якщо ви не дизайнер» та арт-сесія «Колажування як фундаментальна характеристика сучасного світосприйняття», відвідування музеїв, зустрічі з представниками та дослідниками творчості Митрополита Андрея Шептицького.

Пасічник Вікторія, учениця 9 класу Сєвєродонецької гуманітарно-естетичної гімназії, Шулакова Катерина, учениця 9 класу Попаснянської гімназії № 20 та Якименко Ольга, учениця 8 класу Попаснянської гімназії №20 поповнили складову своїх знань про життя, творчість та громадянську позицію Митрополита.

Екскурсії містом, звичайно, не залишили байдужими жодного з учасників.

Всі юні науковці отримали пам’ятні сертифікати про участь у Всеукраїнській школі з української культури і авторські книги з автографами.

Творчі зустрічі з сучасними українськими дослідниками, майстер-класи, культурно-пізнавальні заходи, все це надихнуло наших юних науковців до подальшої роботи над дослідженням творчості Андрея Шептицького.

Дякуємо організаторам за дружню та приємну атмосферу під час заходу.