Всеукраїнський вебінар  «Перспективи впровадження курсу «Агросфера» у закладах освіти»



01 грудня 2021 року заступник голови обласної державної адміністрації із соціальних та гуманітарних питань Катерина Безгинська та працівники Департаменту освіти і науки обласної державної адміністрації взяли участь  у Всеукраїнському вебінарі «Перспективи впровадження курсу «Агросфера» у закладах освіти».

До участі у вебінарі також були залучені представники Комітету з питань освіти, науки та інновацій Верховної ради України, Міністерства освіти і науки України, Агентства США з міжнародного розвитку, освіти та з представники середнього та великого аграрного бізнесу.

Із вітальними словами до учасників заходу звернувся  Міністр аграрної політики та продовольства України Роман Лещенко.

В рамках заходу були висвітлені питання ринкового системного підходу як засобу сприяння залученню молоді до сільського господарства та ролі міжнародної технічної допомоги у сприянні змінам в системі аграрної освіти.

Розробниками було презентовано курс «Агросфера» для учнів 10-11 класів закладів загальної середньої освіти та дорожню карту його впровадження. Учасникам вебінару також було представлено досвід щодо впровадження курсу в школах у співпраці з аграрними підприємствами.

Впровадження курсу «Агросфера» у закладах загальної середньої освіти як інноваційного формату розвитку знань та вмінь молоді про аграрну сферу України сприятиме зростанню економічного потенціалу області.