Всеукраїнський дитячий Форум “Діти змінюють світ”



yAOtWo4XXQc1 – 2 червня в місті Києві відбувся Всеукраїнський дитячий Форум “Діти змінюють світ”. Дводенний захід проходив на території Національного культурно-мистецького музейного комплексу “Мистецький Арсенал” та Української академії лідерства.

Форум був покликаний сприяти розвитку дитячих ініціатив та залученню дітей до суспільного життя. Думку дітей Луганщини відстоювала збірна команда семи лідерів учнівського самоврядування м.Сєвєродонецька.

STqpG-q_NKYНасичена програма заходу передбачала зустріч з Президентом України Петром Олексійовичем Порошенко, яка і відбулась в перший день роботи форуму. Лідери обговорювали важливі проблеми в суспільстві, задавали Президенту запитання, пропонували свої шляхи вирішення проблем в дитячому середовищі. Поспілкувавшись з дітьми, Петро Олексійович пообіцяв зі свого боку всіляко підтримувати учнівське самоврядування, розглянути всі пропозиції, які були напрацьовані та побажав всім учасникам Форуму бути відповідальними, щирими та мудрими.

WPlPrzVxw1kУповноважений Президента України з питань захисту прав дитини Микола Кулеба повідомив про наміри створення дитячої Ради уповноваженого Президента з питань захисту прав дітей, передав вітання від партнерів з Канади, які мають бажання співпрацювати з молоддю України та акцентував увагу учасників Форуму на необхідність запровадження інклюзивної освіти. 

Одним із важливих заходів Форуму стала дискусійна панель в рамках інтерактивного освітнього фестивалю «Арсенал ідей», де учнівська молодь разом із експертами вирішували питання необхідності захисту прав дітей, сповідування європейських цінностей та важливості активної громадянської позиції.

Форум “Діти змінють світ” надихнув його учасників на нові звершення, цікаві ідеї та подальшу творчу діяльність. Він поєднав в собі тісну співпрацю дітей та влади, активний відпочинок, обмін досвідом, знайомство з відомими людьми.