Всеукраїнський конкурс-захист продовжується



З 28 по 31 березня 2017 року у м. Київ продовжується Всеукраїнський етап конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України  цього разу у відділеннях філософії та суспільствознавства й наук про Землю, де Луганську область представляли три учасники:

– Щеглаков Іван, учень Лисичанської багатопрофільної гімназії, вихованець секції «Правознавство» Лисичанської міської філії;

– Гончарова Мар’яна, учениця Рубіжанської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів № 10, вихованка секції «Географія та ландшафтознавство» обласної очно-заочної школи;

– Горлова Надія, учениця Лисичанського багатопрофільного ліцею, вихованка секції «Філософія» обласної очно-заочної школи.

На урочистій церемонії відкриття заходу юних дослідників привітати почесні гості і знані науковці країни: президент МАН, член-кореспондент НАН України Станіслав Довгий; директор Національного центру «Мала академія наук України», кандидат філософських наук Оксен Лісовий;головний консультант Секретаріату Комітету ВРУ з питань науки й освіти, кандидат наук з державного управління Євген Красняков; проректор з наукової роботи КНУ імені Тараса Шевченка Віктор Мартинюк; голова Громадської ради при МОН України Євген Кудрявець; директор Інституту обдарованої дитини НАПН України, член-кореспондент НАПН України Володимир Камишин; член журі секції «Географія та ландшафтознавство», доцент кафедри фізичної географії та геоекології географічного факультету КНУ імені Тараса Шевченка Олена Савицька; голова журі секції «Геологія, геохімія та мінералогія», професор кафедри геології нафти і газу геологічного факультету КНУ імені Тараса Шевченка Віктор Огар; голова журі секції «Журналістика», професор кафедри історії журналістики Інституту журналістики КНУ імені Тараса Шевченка Олександр Мелещенко.

Кожен учасник конкурсу-захисту мав виконати контрольну роботу з базової дисципліни та представити й захисти свою науково-дослідницьку роботу. Молоді науковці нашої області гідно показали себе на цих етапах. Іван Щеглаков виборов диплом ІІІ ступеню (78,9 балів), а Гончарова Мар’яна та Горлова Надія отримали почесні дипломи учасників з 76,04 й 72,3 балами відповідно.

– В цьому році, порівняно з попереднім, я вже знав, що мене очікує, коли я їхав на конкурс-захист науково-дослідницьких робіт. Треба сказати, що захист, як і в попередньому році, є неоціненним досвідом для мене, як і для всіх учасників, тому що, незважаючи на додаткові бали для вступу у ВИШ, захист робіт МАН ще навчає вмінню говорити на публіці, вмінню правильно формулювати свої думки, критично мислити. Слід також зауважити, що конкурс є першим кроком у підготовці до своєї майбутньої професії. – поділився Іван.

Переможці та призери конкурсу отримали в подарунок портативні зарядні пристрої. А кожен учасник здобув для себе неоціненний досвід – досвід цікавого спілкування та конкурентної боротьби.