Всеукраїнський конкурс юних дослідників «Кристали» імені Євгена Гладишевського



У Львівському національному університеті імені Івана Франка відбувся Всеукраїнський конкурс юних дослідників «Кристали» імені Євгена Гладишевського. Організатори заходу – НЦ «МАНУ», кафедра неорганічної хімії ЛНУ імені Івана Франка та Львівська МАН. Цьогоріч загальнонаціональний карантин вніс свої корективи у формат проведення конкурсу, але не став на заваді змаганню і не порушив традиції якості представлених робіт.

На розсуд журі впродовж лютого – квітня надійшло 133 учнівські тези на тему «Кристали і ґаджети», серед яких дистанційно дібрано 24 найкращі для участі у ІІ етапі. Переможці І етапу змагання підготували постери на тему своїх досліджень, які оцінювалися з огляду на їх актуальність, оформлення, цілісність і логічність представленого матеріалу, а також доцільність наукових спостережень.

Луганську область у старшій віковій категорії представляв Мельохін Максим учень 10 класу середньої загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів       № 10 м. Сєвєродонецька Сєвєродонецької міської ради Луганської області з роботою на тему «Ідентифікація нанокристалів смартфонами, як засіб боротьби зі злочинністю»».

За словами організаторів, усі успішно впоралися з поставленим завданням, набули неоціненного досвіду і, можливо, отримали першу нагоду долучитися до наукових досліджень.