Всеукраїнський науково-практичний семінар «Сучасні підходи до формування здоров’язбережувальної компетентності дитини дошкільного віку»



6-7 листопада 2019 року у м. Суми відбувся Всеукраїнський науково-практичний семінар «Сучасні підходи до здоров’язбережувальної компетентності дитини дошкільного віку». В роботі семінару брали участь Світлана Нерянова, начальник відділу дошкільної освіти головного управління загальної, середньої та дошкільної освіти Директорату дошкільної та шкільної освіти МОН України, Наталія Левінець, доцент кафедри методик та технологій дошкільної освіти НПУ ім. Драгоманова, Ірина Калиниченко, завідувачка кафедрою інституту фізичної культури Сумського педагогічного університету та освітяни дошкілля з усіх регіонів України.

Луганську область представляли Олена Прокопенко, методист методичного центру Попаснянської райдержадміністрації та Денисенко Ірина, методист методичного центру Марківської райдержадміністрацій.

Програмою заходу було передбачено ознайомлення та презентація досвіду роботи потужних і творчих колективів закладів дошкільної освіти Сумщини. Початком роботи семінару стала виставкова експозиція освітніх установ «Спорт, здоровя, майбутнє» на базі Департаменту освіти і науки Сумської ОДА.

Науково – методична частина семінару була представлена єдиним системним підходом щодо формування здоров’язбережувальної компетентності дошкільника в умовах сучасних освітніх змін та низкою інтерактивних практикумів з арттехнології «Музика дзвонів» – Сумського НВК №11 «Журавонька», майстер-класом «Народні руханки», демонстрацією оздоровчо-фізкультурної роботи з дошкільнятами за методикою кандидата педагогічних наук Юрія Коржа, веселим спортрінтенсивом від представників ЗДО №8.

Практична частина заходу включала в собі презентацію роботи кращих закладів дошкільної освіти Сумщини: робота гуртків спортивного напрямку та секцій з плавання (ЗДО №14 «Золотий півник»), міжнародне співробітництво, сучасний здоров’язбережувальний простір та імаготерапія (спеціалізований  реабілітаційний заклад НВК № 34), партнерство в роботі та екскурсія по  руховому «Грайлик-парку» (Косівщинський ЗДО «Золота рибка»).

Завершила дводенну роботу Всеукраїнського науково-практичного семінару теоретично-методична частина семінару «Сучасні вимоги до медико-педагогічного контролю за фізичним вихованням дітей в ЗДО».