Всеукраїнський семінар координаторів фізичного конкурсу «Левеня»



З 25 червня по 30 червня 2017 у курортному місті Прикарпаття Яремче відбувся черговий Всеукраїнський семінар для координаторів конкурсу з фізики «Левеня». Як завжди, місто, місцеві жителі і організатори були привітні і життєрадісні.

Програма семінару складалася з декількох частин. 1-й день –  відкриття заходу, заради якого з’їхалися 70 учасників з усіх областей України. 2-й день – засідання, на якому обговорювалися і приймався голосуванням фінансовий звіт Муращука М.М. – директора благодійного Фонду «Ліцей», звіт і аналітика від керівника Всеукраїнського конкурсу «Левеня» Алексійчука В.І., а також обговорення нагальних питань, які є і в цілому, і в областях. Презентації, які були представлені у вигляді звіту деякими областями, які можна подивитися за посиланням:  http://levenia.com.ua/rezultaty/seminar/. Алексейчук Володимир Іванович ознайомив з програмою перевірки результатів з метою подальшого аналітичного аналізу. Завантажити і встановити її можна за посиланням:  http://levenia.com.ua/rezultaty/seminar/.

Луганську область представляла Бурмистренко Тетяна Миколаївна, координатор Сєверодонецького об’єднання шкіл міста. У ході обговорення проблем на місцях, вона висловила думку про те, що керівники конкурсу піднімали питання про престижність конкурсу (в т.ч. і конкурсу «Кенгуру») на рівні Міністерства, оскільки стає все складніше залучати учнів, тим паче, що цінних призів конкурс «Левеня» не має. Крім того, вона озвучила декілька глобальних проблем області, через які кількість учасників останніми роками помітно падає (скорочення кількості районів, відсутність висококваліфікованих кадрів у школах).

Учасники семінару висловили моральну підтримку і подякували всім вчителям Луганської області за ентузіазм у просуванні конкурсу «Левеня», не зважаючи на об’єктивні складнощі та проблеми.

Звичайно, спілкування учасників семінару не обмежилося формальними зустрічами. Були організовані піші прогулянки та екскурсії до скали Довбуша, поїздка на солоне озеро в Солотвино (Закарпатська область) і гору Рахів – географічний Центр Європи.

Чудова погода, щедрий обмін досвідом та емоціями від зустрічі з колегами, карпатське повітря і гарний настій дали заряд енергії для подальшої роботи і розквіту чудового конкурсу «Левеня».