ВСЕУКРАЇНСЬКИЙ ТУРНІР ЮНИХ ІСТОРИКІВ



ОПОНУE_ДIМIДIВ_EГОРУпродовж 15-19 квітня 2016 року в м.Чернігові на базі Чернігівського вищого професійного училища побутового обслуговування відбувся фінальний етап XVIII Всеукраїнського турніру юних істориків.

У завершальному етапі інтелектуального марафону взяли участь 99 учнів 9 – 11 класів. У складі 20 команд – представники Харківської, Львівської, Миколаївської, Рівненської, Волинської, Дніпропетровської, Луганської, Донецької, Житомирської, Сумської, Одеської, Чернігівської областей. Нашу область представляла збірна команда КЗ «ЛОМАНУМ» до складу якої увійшли: Кадігроб Карина – учениця 11 класу КЗ «Навчально-виховний комплекс «Сватівська загальноосвітня школа І ступеня – гімназія», Усов Іван – учень 10 класу КЗ «Станично-Луганська ЗОШ №1 І-ІІІ ступенів», Стєпаніщєв Денис – учень 11 класу КЗ «Нижньотеплівська ЗОШ І-ІІІ ступенів» Станично-Луганського району та Дімідів Єгор – учень 10 класу Сєвєродонецької загальноосвітньої школи І-ІІІ ст. № 18.

ВИРIШЕННЯ_СПIЛ_НИХ_ЗАВДАН_Турнір юних істориків – це інтелектуальні змагання, які дають можливість школярам не тільки продемонструвати знання матеріалу, який часто виходить за рамки шкільної програми, але й показати уміння історично мислити, майстерне володіння словом, толерантність у веденні дискусії, цілеспрямованість у досягненні мети. Під час турніру школярі повинні оперувати фактами історії, цитувати відомих учених-істориків, логічно доводити свою думку й артистично відправляти в інтелектуальний нокаут опонентів.

Інтелектуальні пристрасті розгорілися вже з перших боїв. П’ять днів найкращі юні історики з Заходу і Сходу, із Центру і Півдня України демонстрували свої знання та уміння виступати єдиною командою, навички публічно відстоювати колективну та власну думку.

НАГОРОДЖЕННЯ_КОМАНДИЗбірна команда Луганської області чотири раунди гідно виступала і як доповідачі, і як опоненти, і як рецензенти. Журі відмітило, що учасники нашої команди – це талановиті, цілеспрямовані та старанні діти. За підсумками турніру збірну команду Луганщини відзначили, як сильну і перспективну та нагородили дипломами учасника й «За волю до перемоги», а кожен учасник отримав диплом і цінний подарунок – цікаві історичні книги.

001_(1)002

Слід зазначити, що великий внесок у підготовку команди до участі у турнірі зробили керівники секцій комунального закладу «Луганська обласна мала академія наук учнівської молоді»: Ларіонова Наталія Борисівна, секція «Історія України» та Бублик Ольга Іванівна, секція «Історичне краєзнавство», Кулєшов Ігор Анатолійович, вчитель історії Кондрашівської загальноосвітньої школи Станично-Луганського району, Копилова Галина Анатоліївна,  координатор проекту «Інтеграція через діалог», вчитель – методист з історії та права.

НА_ЕКСКУРСII_ПО_ЧЕРНIГОВУ_ПIСЛЯ_ЗАВЕРШЕННЯ_ТУРНIРУПісля напружених щоденних боїв в останній день перебування у м. Чернігові всі учасники турніру оглянули на екскурсіях старовинне місто і насолодилися його архітектурою.

Турнір завершився, закінчилися бої, ущухли емоції, але позитивні враження про нього залишаться надовго. Завдяки участі в турнірі юні історики Луганщини набули певного досвіду, знань та вражень, які будуть їм в нагоді при визначенні життєвого шляху в майбутньому. Бажаємо, щоб цей вибір привів їх до успіху, адже турнір юних істориків можна розглядати як перші кроки у професійному становленні, зростанні, кар’єрі, як початок утілення мрії.