ВСЕУКРАЇНСЬКІ УЧНІВСЬКІ ОЛІМПІАДИ НЕ ПРОВОДИТИМУТЬСЯ ПІД ЧАС КАРАНТИНУ



Через загострення епідеміологічної ситуації в країні та ріст показників захворюваності на коронавірус ухвалено рішення не проводити Всеукраїнські учнівські олімпіади з навчальних предметів, турніри, олімпіади зі спеціальних дисциплін та конкурси фахової майстерності під час надзвичайних обставин (надзвичайні ситуації природного та техногенного походження, карантин, запровадження протиепідемічних заходів та інші обставини, які об’єктивно унеможливлюють їх проведення). Винятково в заочній (дистанційній) формі можуть проводитися Всеукраїнські учнівські конкурси з навчальних дисциплін та конкурси-захисти науково-дослідницьких робіт. 

Відповідний наказ МОН про внесення змін до Положення сьогодні зареєстрований у Мін’юсті. Зміни набудуть чинності після опублікування наказу в «Офіційному віснику України». 

Зазначимо, що зазвичай у листопаді-грудні проводиться другий етап олімпіад – районний. У деяких областях школи його провели й буде відзначено дітей, які взяли участь.  

Для проходження всіх етапів дітям та вчителям необхідно пересуватися містом, потім – між областями, спілкуватися з іншими людьми. Це збільшує ризик зараження та поширення коронавірусної хвороби. 

Враховуючи поради освітян та рекомендації МОЗ щодо максимального обмеження контактів між людьми, було ухвалено рішення про непроведення учнівських олімпіад під час карантину. 

Прохання поставитися до цього рішення з розумінням. Насамперед маємо дбати про здоров’я всіх учасників освітнього процесу.

Нагадаємо, Уряд виділив майже 540 млн грн на забезпечення дезінфекційними засобами учасників освітнього процесу в закладах загальної середньої освіти.