Вчителька Кремінського ліцею перемогла у номінації «Прифронтовий вчитель» престижної фахової премії Global Teacher Prize Ukraine



2 жовтня у Києві пройшла церемонія визначення переможців Global Teacher Prize Ukraine 2021 – щорічної національної премії для вчителів-агентів освітянських змін.

В цьому році до конкурсного переліку була включена ще одна номінація, а саме: “Прифронтовий вчитель“.

„Наші військові сім років тримають лінію фронту. Не менш важливу лінію фронту тримають наші вчителі на лінії зіткнення, у буферній чи сірій зоні”, – сказав на церемонії амбасадор номінації, письменник Сергій Жадан.

Саме він спільно із Дмитром Земляним, співзасновником CEO Deltahost першими привітали з перемогою в цій номінації вчительку зарубіжної літератури, української мови і літератури Кремінського ліцею №5 Луганської області Тамару Уманську!

Пані Тамара має низку високих педагогічних досягнень, нагород і публікацій та активно бере участь у розвитку громади. Окрім вчительства, вона також займається волонтерством вже понад 6 років та перекладом соціально-значущих праць.

Отримуючи премію пані Тамара сказала: «Це вперше така номінація, а я хочу, щоб вона була востаннє. Щоб у нас більше ніколи не було вчителів прифронтової зони, а ми просто всі були вчителі України».

Тепер переможниця поїде в освітню подорож, а її навчальний заклад, як і школи десяти вчителів — фіналістів у номінації “Прифронтовий вчитель”, отримає 300 тисяч гривень на технологізацію від Deltahost.

Щиро вітаємо пані Тамару з високою відзнакою її діяльності!