Вшанування пам’яті Героїв Небесної Сотні



Відзначення Дня Героїв Небесної Сотні вже третій рік поспіль проводиться з метою увічнення людської, громадянської відваги та самовідданості, стійкості та сили духу громадян, які змінили хід історії нашої держави та віддали своє життя, захищаючи та відстоюючи права та свободи людини, ідеали демократії, європейське майбутнє України.

Ураховуючи історичне значення цих пам’ятних подій у  Луганському обласному ліцеї «Кадетський корпус імені героїв Молодої гвардії» пройшли  заходи вшанування пам’яті героїв Небесної Сотні .

З метою вшанування  Героїв Небесної Сотні  у бібліотеці  ліцею   відкрили  книжкову виставку “Герої не вмирають». У вихідний день ліцеїстами було переглянуто історичні відеоматеріали тих славетних, героїчних днів.

20 лютого 2017 року на  урочистому ранковому шикуванні, після традиційного підйому Державного прапору України, який в цей  урочистий день було доручено провести віце-сержанту 2 курсу Владиславу Полковниченкові  та виконання Державного Гімну України, начальник ліцею полковник Валерій Ємбаков  нагадав про  героїв, які загинули у Києві на Майдані, вулицях Грушевського та Інститутській та наголосив, що вони   гинули за честь, за волю, за право бути народом – джерелом і мірилом влади у власній державі.

Після хвилини мовчання ліцеїсти 1 курсу провели пам’ятний флешмоб «Вогонь пам’яті Героям Небесної Сотні».