Відбувся Всеукраїнський семінар обласних координаторів Міжнародного математичного конкурсу « Кенгуру-2016»



IMG_20160627_093631_(1)Об’єднати навколо вирішення спільних проблем вчителів математики з різних областей України – координаторів Міжнародного математичного конкурсу «Кенгуру» мав на меті щорічний семінар, який проходив з 24 по 30 червня 2016 року у м. Яремче Івано-Франківської області на базі комплексів «Первоцвіт» та «Водограй».

Від Луганської області у семінарі взяли участь координатори: обласний координатор – Бардаш Олена Юріївна, директор КЗ «ЛОМАНУМ», координатор м. Лисичанська – Коцаренко Олена Володимирівна, вчитель Лисичанської багатопрофільної гімназії.

Під час семінару організаційний комітет конкурсу «Кенгуру» звітував про проведення конкурсу в Україні, обласні координатори – щодо конкурсу в областях, а також були підведені підсумки Всеукраїнського (І етап) та Міжнародного етапів (ІІ етап) конкурсу «Кенгуру-2016». Луганська область за результатами посідає останнє місце серед інших областей Україні: у першому етапі враховано учасників – 1087, у другому – 4652.

У межах семінару Коцаренко О.В. представила результати проведення конкурсу в Луганській області; досвід роботи з обдарованими дітьми м. Лисичанська. Цікаво і плідно пройшла робота в групах, де обговорювалися нові задачі для конкурсу 2017 року, для представлення від України на засіданні Міжнародного оргкомитету, який  буде проводити у Львові у жовтні 2016 році. Координаторам конкурсу вручили для нагородження кращих вчителів Подяки Інституту інноваційних технологій і змісту освіти.

У цьому році учасники семінару із великим зацікавленням відвідали майстер-клас з розв’язання олімпіадних задач. Під час дискусії щодо проблем підвищення якості математичної освіти була представлена низка цікавих проектів.

Також координатори мали змогу познайомитися з краєвидами Карпат, відвідати скелі Довбуша, побувати у Манявському скиті, подивитися красоти Буковелі.

Побажаємо всім учасникам семінару подальших успіхів і досягнень!