ВІДБУВСЯ ЗБІР ПЕРЕМОЖЦІВ ОБЛАСНОГО ЕТАПУ ЗМАГАНЬ ЗІ СПОРТИВНИХ ТУРИСТСЬКИХ ПОХОДІВ



12 лютого 2021 року відбувся збір переможців І (обласного) етапу змагань зі спортивних туристських походів серед учнівської та студентської молоді, який організував та провів Луганський обласний центр дитячо-юнацького туризму і краєзнавства. Захід проводився з метою розширення та поглиблення знань учасників походів з історії, культури, природи України, вивчення та розповсюдження кращого досвіду організації та проведення спортивних туристських походів учнівської та студентської молоді. В онлайн-форматі юні туристи та їх керівники з Лисичанська, Рубіжного, Сєвєродонецька, Кремінної та Старобільська розповіли про спортивні походи, які відбувалися протягом 2020 року, поділилися своїми враженнями та продемонстрували фільми про свої мандри.

Юними туристами Луганщини були здійснені пішохідні, водні та велосипедні подорожі, як територією рідного краю, так і територією України. Так, туристи Лисичанська (керівник Іван Фастов) здійснили пішохідний похід рідним краєм та ознайомилися з цікавинками поблизу свого міста. Також пішохідний похід здійснили туристи з міста Сєвєродонецька (керівник Любов Гузь) поблизу рідного міста. А юні туристи з міста Старобільськ (керівник Андрій Нещерет) мандрували до найсхіднішої точки України с. Рання Зоря.

Велосипедні походи представили мандрівники з міст Кремінна, Сєвєродонецьк та Луганського обласного центру дитячо-юнацького туризму і краєзнавства. Група туристів з м. Кремінна (керівник Олександр Степанов), здійснили свою мандрівку чудовим кремінським краєм. Цікаву велосипедну подорож провели туристи з міста Сєвєродонецька (керівник Олександр Іванов), впродовж маршруту завітали до різних храмів, які вражали своєю красотою та неймовірною історією. А збірна Луганського обласного центру дитячо-юнацького туризму і краєзнавства під час походу відвідала всі кінні заводи Луганщини, де учасники ознайомилися з історією їх виникнення та з їх сьогоденням.

Водний похід здійснили туристи з міста Рубіжного (керівник Ігор Тарасенко), які мандрували річкою Сіверський Донець та розповіли про його велич та красу. На катамаранах річками України мандрували туристи з міста Сєвєродонецька (керівники Олександр Герасименко та Лариса Борисова), вони поділилися своїми враженнями проходження по маршруту.

Усі учасники вражені красою природи, визначними пам’ятками нашої країни, цікавими людьми, яких зустрічали на своїх маршрутах та складностями маршрутів, які вони подолали. Призери в окремих номінаціях отримали грамоти та цінні подарунки.

Бажаємо юним туристам нових яскравих мандрів, бо попереду ще багато цікавого та незвіданого. Успіхів та перемог у туристському сезоні 2021!