ВІДБУВСЯ ОБЛАСНИЙ СЕМІНАР-ПРАКТИКУМ ДЛЯ КЕРІВНИКІВ ПОШУКОВО-ДОСЛІДНИЦЬКИХ ГРУП УЧНІВСЬКОЇ МОЛОДІ



21 травня в режимі онлайн Луганським обласним центром дитячо-юнацького туризму і краєзнавства був проведений обласний семінар-практикум для керівників пошуково-дослідницьких груп учнівської молоді за темою «Організація пошуково-дослідницької діяльності з учнівською молоддю».

До участі в обласному онлайн семінарі-практикумі долучилися 24 педагогічних працівника закладів освіти міст, районів, сільських і селищних рад, закладів професійної (професійно-технічної) освіти, закладів освіти обласної комунальної власності.

Під час семінару були розглянуті питання з організації пошуково-дослідницької роботи учнівської молоді.

Про методику організації пошуково-дослідницької діяльності з учнівською молоддю під час краєзнавчих екскурсій, експедицій, походів, вибором краєзнавчої теми та об’єктів дослідження, визначення основних завдань краєзнавчого пошуку доповіла директор Луганського обласного центру дитячо-юнацького туризму і краєзнавства – Тетяна Сідєльнікова.

З особливостями систематизації та опрацювання зібраного краєзнавчого матеріалу, опису пошуково-дослідницької роботи та підведенням підсумків дослідження ознайомила завідувач організаційно-масового відділу ЛОЦДЮТК Олена Вертеленко.

Методист ЛОЦДЮТК Тетяна Сергєєва надала рекомендації з підготовки до участі у Всеукраїнських та обласних краєзнавчих конференціях учнівської молоді.

Рекомендований методичний матеріал може бути використаний краєзнавцями при організації пошуково-дослідницької роботи з учнівською молоддю в закладах освіти Луганської області.