Відбувся обласний семінар-практикум з організаторами військово-патріотичної гри «Сокіл»(«Джура»)



 

Департамент освіти і науки Луганської обласної державної адміністрації спільно з Луганським обласним центром дитячо-юнацького туризму і краєзнавства на базі Центру туризму, краєзнавства та екскурсій учнівської молоді відділу освіти Сєвєродонецької міської ради 16 травня 2017 року провів обласний семінар-практикум з питань організації та проведення обласного етапу Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»)» для керівників команд та членів обласних, міських та районних штабів гри. До роботи семінару долучились 50 учасників з 13 міст, районів та об’єднаних територіальних громад Луганської області.

Учасників семінару привітали Стецюк Юрій Вікторович, директор Департаменту освіти і науки Луганської обласної державної адміністрації, Сагіна Наталія Станіславівна, начальник відділу дошкільної та загальної середньої освіти Департаменту освіти і науки.

На семінарі педагоги розглядали питання організації обласного етапу гри «Сокіл» («Джура»), який відбудеться у червні поточного року.

Про організацію проведення ІІ етапу на базі Кадетського корпусу доповів Луговий Юрій Васильович, заступник начальника комунального закладу «Луганський обласний ліцей-інтернат з посиленою військово-фізичною підготовкою «Кадетський корпус імені героїв Молодої гвардії»».

Сідєльнікова Тетяна Василівна, директор Луганського обласного центру дитячо-юнацького туризму і краєзнавства, ознайомила присутніх з програмою обласного етапу та звернула їх увагу на засади проведення гри.

Про цінний досвід участі команди м. Сєвєродонецька у Всеукраїнському етапі гри – «Хаджибейська січ» 2016 року доповіла Борисова Лариса Леонидівна, директор Центру туризму, краєзнавства та екскурсій учнівської молоді м. Сєвєродонецька. Вона підкреслила, що для перемоги у ІІІ етапі гри необхідна системна підготовка команди.

Члени суддівської колегії (Вертеленко О.Г., Брянченко М.С., Хайло І.В., Костиря П.О., Малашенко Г.В.) ознайомили присутніх з основними умовами проведення гри у 2017 році. Представники команд та члени міських і районних штабів гри «Джура» активно включились в обговорення зазначених питань.

В практичній частині семінару команда учнів ЗОШ І-ІІІ № 5 м. Сєвєродонецька продемонстрували учасникам заходу свій виступ у конкурсі «Впоряд» міського етапу Всеукраїнської гри «Сокіл» («Джура») (директор школи – Горобинська І.В., керівник команди – педагог-організатор Пяташ Т.В.).

Крім того, представники команд під керівництвом судді змагань Костіної О.А. отримали можливість відпрацювати навички проходження конкурсу «Теренова гра».

Семінар-практикум показав, що гра «Джура» є важливою складовою системи патріотичного виховання сучасної молоді і необхідне об’єднання зусиль задля успішної реалізації її цілей та завдань.