ВІДБУВСЯ ПЕРШИЙ ЕТАП ЧЕМПІОНАТУ ЛУГАНСЬКОЇ ОБЛАСТІ З ВИДІВ СПОРТИВНОГО ТУРИЗМУ (ЗМАГАННЯ З ПІШОХІДНОГО ТУРИЗМУ)



18 вересня 2021 року в місті Лисичанськ на території спортивної культурно-оздоровчої бази «Лисичанець» в рамках Чемпіонату Луганської області з видів спортивного туризму відбулись змагання з пішохідного туризму на дистанції «Крос-похід». Організаторами першого етапу Чемпіонату Луганської області з видів спортивного туризму виступили Департамент освіти і науки Луганської обласної державної адміністрації та Луганський обласний центр дитячо-юнацького туризму і краєзнавства.

Змагання з пішохідного туризму на дистанції «Крос-похід» проходили в середній (2006-2008 р.н.) та старшій (2004-2006 р.н.) вікових групах і в них взяли участь 12 команд з 7 територіальних громад Луганської області, а саме з Кремінської, Лисичанської, Попаснянської, Рубіжанської, Сватівської, Сєвєродонецької та Старобільської територіальних громад і Луганського обласного центру дитячо-юнацького туризму і краєзнавства.

Дистанцією «Крос-походу» вважається одноденний перехід за вказаним маршрутом від старту до фінішу. Змагання на такій дистанції в Луганській області були проведені вперше після 2013 року. Довжина дистанції складала 3 км. Учасники команд рухалися за маршрутом автономно, застосовуючи своє туристське спорядження, долаючи такі технічні етапи: навісна переправа, переправа через яр по мотузці з перилами, рух в заданому напрямку, переправа по колоді, траверс схилу, спуск по вертикальних перилах і підйом по схилу, а також виносний етап «Допомога і транспортування постраждалого». Під час проходження «Крос-походу» учасники команд продемонстрували вміння долати природні перешкоди та орієнтуватися на місцевості за допомогою карти та компасу.

За результатами змагань у загальнокомандному заліку серед старшої вікової групи переможцем стала команда Старобільського Будинку творчості дітей та юнацтва, ІІ місце посіла команда Кремінського центру дитячої та юнацької творчості та ІІІ місце посіла команда Сєвєродонецького міського Центру національно-патріотичного виховання, туризму та краєзнавства учнівської молоді.

Серед команд середньої вікової групи переможцем стала команда Старобільського Будинку творчості дітей та юнацтва, ІІ місце посіла команда Кремінського центру дитячої та юнацької творчості та ІІІ місце посіла команда Сєвєродонецького міського Центру національно-патріотичного виховання, туризму та краєзнавства учнівської молоді.

Бажаємо юним туристам здоров’я та нових спортивних досягнень!