ВІДБУВСЯ СЕМІНАР-ПРАКТИКУМ ДЛЯ КООРДИНАТОРІВ «МАН-ЮНІОР»



origin_10k02n6kta0[1]13 – 15 вересня 2015 року в м. Києві на базі Національного Центру “Мала академія наук учнівської молоді” відбувся семінар-практикум координаторів Всеукраїнського інтерактивного конкурсу “Ман-Юніор”, у якому прийняли участь представники всіх регіонів України.

Луганщину представляла методист комунального закладу «Луганська обласна мала академія наук учнівської молоді», керівник гуртків Старобільського районного Будинку творчості дітей та юнацтва Буткова Л.С.

З вітальним словом до учасників семінару звернувся Лісовий О.В. – директор НЦ “МАНУ”. Заступник директора Національного Центру Пещеріна Т.В. ознайомила присутніх з освітніми проектами МАНУ. Всебічний аналіз результатів конкурсу “Ман-Юніор” був даний у доповіді Білоус С.Ю, засновника конкурсу. origin_69ph57f5ibx[1]Дуже цікавим та пізнавальним були виступи координаторів та вчителів з Закарпатської, Хмельницької, Вінницької, Полтавської, Запорізької області. Конкурс цікавий тим, що у ньому можуть прийняти участь діти з віддалених сіл, учні різних вікових категорій, починаючи з 5-го класу. У конкурсі МАН-ЕРУДИТ діти перевіряють свої знання з різних шкільних предметів. Приймаючи участь у МАН-Досліднику – проводять власні дослідження, експериментують, складають проекти. Діти обирають напрямки своєї праці, а саме: астрономія, техніка, екологія, історія. На семінарі Луганська область була відзначена за участь у Всеукраїнському інтерактивному конкурсі «МАН-Юніор Дослідник». Грамоти вручені за перемогу учнів навчальних закладів Старобільського району в номінації «Технік-Юніор» (Набока Анна, 11 клас Шульгинської загальноосвітньої школи I-III ступенів, керівник Калашник С. Д.), в номінації «Еколог-Юніор» (Яковенко Єлизавета, 11 клас Старобільської загальноосвітньої школи ІІ-ІІІ ступенів №2, керівник – Коломієць Л. М.) За “круглим столом” учасники ділилися своїми враженнями, труднощами в роботі, надіями. Робота семінару була важлива, цікава, дуже потрібна, адже участь у конкурсі дозволяє залучити до роботи велику кількість дітей, допомогти їм в обранні майбутньої професії тощо.