Відбувся єдиний вступний іспит



Сьогодні, 30 червня 2021 року, здобувачі освіти склали єдиний вступний іспит з іноземної мови.

Основна сесія єдиного вступного іспиту з іноземних мов відбулася у дві зміни (початок першої зміни о 10.00, другої – о 14.00).

У Луганській області для проведення єдиного вступного іспиту за технологією зовнішнього незалежного оцінювання у м. Сєвєродонецьк створено 4 пункти ЄВІ, розраховані на 63 аудиторії (І зміна) та 55 аудиторій (ІІ зміна). Пункти проведення ЄВІ оснащено в достатній кількості дезінфікуючими та захисними засобами, створено комфортні та безпечні умови для вступників та персоналу пункту.

Роботу пункту ЄВІ забезпечували 158 педагогічних працівників у І зміну та 141 педагогічний працівник у ІІ зміну.

Для участі в єдиному вступному іспиті зареєструвалися у І зміну 916 учасників, з них безпосередню участь взяли 782 вступники, що складає 85,4% від загальної кількості.

Для участі в єдиному вступному іспиті у І зміну зареєструвалися 823 учасники, з них безпосередню участь взяли 713 вступників, що складає 86,6% від загальної кількості.

Допуск вступників до пункту розпочався за 45 хвилин і припинився за 10 хвилин до початку вступного іспиту.

Під час пропуску медичні працівники проводили термометрію, за результатами якої не було виявлено жодного учасника з ознаками ГРЗ.

Відповідно до наказу Українського центру оцінювання якості освіти від 30.06.2021 року № 110 під час технологічної перерви здійснювався загальний контроль із використанням спеціальних приладів (металодетекторів) за дотриманням абітурієнтами вимоги щодо заборони мати при собі засоби зв’язку, пристрої зчитування, обробки, збереження та відтворення інформації, засоби, що становлять загрозу особистій безпеці учасників ЄВІ. Під час здійснення загального контролю у 5 учасників (І зміна) та у 2 учасників (ІІ зміна) виявлено предмети, заборонені для використання під час складання іспиту. Їх було позбавлено права продовжувати роботу з тестами.

На складання ЄВІ було відведено 60 хвилин. Загальна кількість завдань — 42. Тест складався з двох частин: частина «Читання» містило 22 завдання; частина «Використання мови» містило 20 завдань. Максимальна кількість балів, яку можна набрати, правильно виконавши всі завдання тесту, — 42.

Нагадуємо, що 2 липня відбудеться єдине фахове вступне випробування, для участі в якому зареєструвалося 288 учасників.