Відбулась робоча група з напрацювання заходів щодо реформування системи харчування в закладах освіти



01 листопада 2021 року заступник голови Луганської обласної державної адмінітстрації Катерина Безгинська, директор Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Юрій Стецюк, в.о. начальника Головного управління Держпроджспоживслужби в Луганській області Андрій Хорошко взяли участь у засіданні робочої групи з напрацювання заходів щодо реформування системи харчування в закладах освіти.

Засідання проводилося під головуванням заступниці Міністра економіки Новікової Ірини у форматі відеоконференції з використанням Zoom-платформи.

Були розглянуті наступні питання:

  1. Презентація оновленого складу робочої групи, визначення її основних завдань.
  2. Оновлені норми харчування для закладів освіти, оздоровлення та відпочинку. Перегляд меню для закладів освіти, оздоровлення та відпочинку, його застосування та переваги.
  3. Проведення публічних закупівель в сфері організації харчування в закладах освіти. Застосування електронного каталогу Prozorro Market при закупівлі харчових продуктів за новим меню. Можливість здійснення допорогових закупівель харчових продуктів та послуг з організації харчування.
  4. Стан впровадження системи HACCP та використання субвенції для модернізації матеріально-технічної бази харчоблоків та буфетів закладів середньої освіти.
  5. Виклики, з якими зіштовхнулись регіони та пошук шляхів ïx вирішення.
  6. Підтримка реформи харчування та створення інформаційного порталу «ЗнаЇмо». Шкільне харчування від А до Я.
  7. Долучення бізнесу до організації харчування в закладах освіти.