ВІДБУЛАСЬ ХІ ВСЕУКРАЇНСЬКА КРАЄЗНАВЧА КОНФЕРЕНЦІЯ УЧНІВСЬКОЇ МОЛОДІ «МІЙ РІДНИЙ КРАЙ, МОЯ ЗЕМЛЯ ОЧИМА СУЧАСНИКІВ»



З 13 по 15 листопада 2020 року Українським державним центром національно-патріотичного виховання, краєзнавства і туризму учнівської молоді, спільно з департаментом освіти і науки Миколаївської обласної державної адміністрації та Миколаївським обласним Центром національно-патріотичного виховання, туризму та краєзнавства учнівської молоді проведено ХІ Всеукраїнську краєзнавчу конференцію учнівської молоді «Мій рідний край, моя земля очима сучасників». Юні пошуковці представляли свої дослідження у секціях «Культура рідного краю та музейна справа», «Історичне краєзнавство», «Географічне краєзнавство», «Археологічне краєзнавство», «Екологічне краєзнавство», «Етнографічне краєзнавство»

Конференція проводилась двома етапами – заочним та очним.

В заочному етапі конференції взяли участь 147 учасників з Донецької, Вінницької, Закарпатської, Запорізької, Кіровоградської, Луганської, Львівської, Миколаївської, Одеської, Полтавської, Рівненської, Тернопільської, Хмельницької, Херсонської, Сумської, Черкаської областей. За результатами розгляду краєзнавчих матеріалів було відібрано та запрошено до участі в очному етапі 97 учасників.

Для участі в очному етапі юні дослідники надавали організаторам заходу відеозаписи доповідей-презентацій результатів своїх краєзнавчих досліджень.

Безпосередньо роботу конференції було організовано онлайн на платформі ZOOM. Під час урочистого відкриття учасників привітали Віктор Сальков, в.о. генерального директора Директорату дошкільної, позашкільної та інклюзивної освіти Міністерства освіти і науки України, Олена Удовиченко, директор департаменту освіти і науки Миколаївської обласної державної адміністрації, , Сергій Неділько, директор Українського державного центру національно-патріотичного виховання, краєзнавства і туризму учнівської молоді, Тетяна Андрійчук, директор Миколаївського обласного Центру національно-патріотичного виховання, туризму та краєзнавства учнівської молоді.

Під час роботи конференції у секціях краєзнавчих досліджень юні пошуковці мали нагоду подискутувати з іншими учасниками конференції та з модераторами секцій – краєзнавцями-дослідниками, представниками культурно-освітніх закладів, науковцями провідних закладів вищої освіти м. Миколаєва.

Луганську область на конференції представляли:

– Вероніка Замошник, учениця 11 класу Нижньодуванського закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів Нижньодуванської селищної ради Сватівського району Луганської області, вихованка гуртка «Археологічне краєзнавство» Луганського обласного центру дитячо-юнацького туризму і краєзнавства в секції «Археологічне краєзнавство» (керівник – Олександр Вдовін);

– Тихонова Соф’я, вихованка гуртка «Юні екскурсоводи» Луганського обласного центру дитячо-юнацького туризму і краєзнавства в секції «Історичне краєзнавство» (керівник – Вікторія Куценко).

За підсумками конференції доповідь представниці Луганської області – у секції «Археологічне краєзнавство» Вероніки Замошник була визнана кращою та відзначена дипломом на право друку у збірнику кращих робіт ХІ Всеукраїнської краєзнавчої конференції «Мій рідний край, моя земля очима сучасників».

Вітаємо вихованок Луганського обласного центру дитячо-юнацького туризму і краєзнавства та їх керівників з успішною участю у конференції, бажаємо їм невтомної жаги до пізнання та успіхів у подальшій пошуковій діяльності!