Відбулася нарада Департаменту освіти і науки облдержадміністрації з керівниками відділів (управлінь) освіти міських рад, райдержадміністрацій та об’єднаних територіальних громад



6 жовтня 2017 року  під головуванням директора Департаменту освіти і науки Юрія Стецюка відбулася нарада керівників відділів (управлінь) освіти міських рад, райдержадміністрацій та об’єднаних територіальних громад з актуальних проблем дошкільної, загальної середньої та позашкільної освіти області.

Учасники наради обговорили особливості реалізації в області нового закону України «Про освіту».

Було розглянуто питання підготовки до роботи в осінньо-зимовий період котелень та опалювальних систем навчальних закладів, стану забезпеченості загальноосвітніх навчальних закладів підручниками, розвитку інклюзивної освіти, організацію економічної, бухгалтерської та статистичної звітності.

Крім того, були підбиті підсумки проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2017 році та визначені орієнтири на ЗНО – 2018.

Поза увагою керівників освітою не залишилися актуальні питання створення та функціонування опорних загальноосвітніх навчальних закладів, забезпечення підвезення учнів до місць навчання та проблеми закупівлі шкільних автобусів у 2017 році.

Також було обговорено питання нового етапу проекту «Схід – Захід РАЗОМ» педагогічного та культурного обміну Луганської та Львівської областей.