Відбулася нарада Департаменту освіти і науки Луганської облдержадміністрації з керівниками закладів освіти обласної комунальної власності



20 червня 2017 року відбулася нарада Департаменту освіти і науки Луганської облдержадміністрації з керівниками закладів освіти обласної комунальної власності, на якій було обговорено підсумки роботи у 2016/2017 навчальному році.

У нараді взяли участь директор Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Ю.В. Стецюк, керівники закладів освіти обласної комунальної власності, представник Департаменту охорони здоров’я Луганської облдержадміністрації, спеціалісти відділу по централізованому господарчому обслуговуванню закладів освіти та спеціалісти відділу позашкільної освіти, виховання та інтернатних закладів управління освіти і науки Департаменту.

Директор Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Ю.В. Стецюк підбиваючи підсумки 2016/2017 навчального року відмітив добру роботу всіх шкіл-інтернатів нашої області, високий рівень навчального та виховного процесу, як наслідок відсутність правопорушень серед вихованців цих закладів. Продовження тенденції передачі дітей до виховання в сім’ї. Очільник Департаменту також звернув увагу на високий рівень фінансового забезпечення  та створені належні умови для вихованців загальноосвітніх санаторних та спеціальних шкіл-інтернатів нашої області.

Добрим результатом 2016/2017 навчального року стало також відновлення роботи Луганської  обласної психолого-медико-педагогічної консультації та Луганського обласного центру дитячо-юнацького туризму і краєзнавства, про перші підсумки роботи якої розповіла Коган О.В., завідувач Луганською обласною психолого-медико-педагогічною консультацією.

Представник Департаменту  охорони здоров’я Луганської облдержадміністрації Карпенко І.М. акцентувала увагу присутніх керівників закладів комунальної власності на тому, що здійснення комплектування вихованцями санаторних та спеціальних шкіл-інтернатів обласної комунальної власності з 2017/2018 навчального року буде здійснюватися виключно на підставі висновків обласної психолого-медико-педагогічної консультації та консультативних медичних висновків дитячих спеціалістів обласного рівня.

Головний спеціаліст відділу по централізованому господарчому обслуговуванню закладів освіти Грушева В.Г. висвітила питання перебігу ремонтних робіт закладів  освіти обласної комунальної власності. Основні види робіт це опалення, покрівля, роботи по благоустрою території та інші. На 20 червня 2017 року ремонтні роботи виконані на 46%. Також повідомила керівникам закладів освіти обласної комунальної власності про зміни в нормативних документах при складанні кошторисної документації.