Відбулася нарада «Ефективна система управління закладами дошкільної та загальної середньої освіти» для керівників управлінь (відділів) освіти міських рад та райдержадміністрацій, сільських та селищних рад об’єднаних територіальних громад



25 вересня 2018 року    в Департаменті освіти і науки під головуванням директора Департаменту Ю. Стецюка відбулася нарада «Ефективна система управління закладами дошкільної та загальної середньої освіти» для керівників управлінь (відділів) освіти міських рад та райдержадміністрацій, сільських та селищних рад об’єднаних територіальних громад.

 В 2017/2018 навчальному році мережа відділів освіти області збільшилася на 7 відділів освіти в створених ОТГ, на сьогодні вона складається з 21-ї територіальної одиниці. Директор Департаменту Ю. Стецюк познайомив присутніх з керівниками новостворених відділів освіти та привітав учасників наради з прийдешнім святом Днем працівників освіти.

Під час наради були обговорені наступні питання порядку денного:

  1. Підсумки моніторингу стану забезпеченості перших класів закладів загальної середньої освіти області за програмою «Нова українська школа».
  2. Презентація Програми «Розумне місто та інноваційна школа»
  3. Ключові аспекти успішної реалізації нової української школи.
  4. Підсумки зовнішнього незалежного оцінювання знань випускників 2018 року.
  5. Оптимізація мережі закладів загальної середньої освіти області, створення опорних шкіл та організоване підвезення учнів шкільними автобусами.
  6. Розвиток дошкільної освіти у 2018 році та стан виконання плану створення додаткових місць для дітей дошкільного віку на період до 2020 року.
  7. Доступ до якісної освіти дітей з особливими освітніми потребами. Створення інклюзивно-ресурсних центрів в області.
  8. Підсумки моніторингу продовження навчання випускників закладів загальної середньої освіти 2017/2018 навчального року.
  9. Стан реалізації проекту освітніх обмінів між закладами освіти Луганської та Львівської областей.
  10. Впровадження інноваційного проекту «Електронний учнівській квиток від «Ощадбанку» – ключ доступу до комфорту всієї родини.
  11. Обладнання та програмне забезпечення навчального призначення для закладів освіти.
  12. Презентація досвіду роботи освітньої галузі Польщі.