Відбулася нарада з питань організації та проведення гри «Сокіл» («Джура»)



7 грудня 2018 року згідно з планом заходів Департаменту освіти і науки Луганської облдержадміністрації у приміщенні Луганського обласного центру дитячо-юнацького туризму і краєзнавства відбулася нарада за темою «Проведення Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») у 2018-2019 навчальному році». Учасниками заходу були відповідальні особи за проведення гри «Сокіл» («Джура») в закладах освіти міст, районів, об’єднаних територіальних громад області.

Відкрила нараду головний спеціаліст відділу позашкільної освіти, виховання та інтернатних закладів Наталія Жукова.

Директор Луганського обласного центру дитячо-юнацького туризму і краєзнавства Тетяна Сідєльнікова ознайомила присутніх з нормативним забезпеченням проведення Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»)» в Луганській області, звернула увагу на нове Положення про дитячо-юнацьку військово-патріотичну гру «Сокіл» («Джура»), яке було схвалене Постановою Кабінету міністрів України 17 жовтня 2018 року.

Питання навчально-методичного забезпечення проведення Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») розкрив заступник директора з навчально-виховної роботи ЛОЦДЮТК Борис Губанов.

Досвідом участі у ІІІ етапі Гри та у військово-патріотичній грі «Вояцький дух» поділився Володимир Воронцов, викладач предмета «Захист Вітчизни» комунального навчально-виховного комплексу «Рубіжанський ліцей».

Оксана Панченко, вчитель початкових класів, педагог-організатор Кризької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Марківської районної державної адміністрації, керівник гуртка «Джура-Прикордонник» ЛОЦДЮТК розповіла присутнім про особливості напрямку Джура-Прикордонник та участь рою у вишколі у 2018 році.

Про участь у військово-патріотичній грі «Ігри нескорених», про їх вплив на зміцнення міжрегіональних зв’язків та дружби дітей та молоді, навичок успішної взаємодії з однолітками з інших регіонів України розповіла Катерина Єрьоменко, вчитель фізичного виховання Комишуваського навчально-виховного комплексу «загальноосвітній навчальний заклад І-ІІІ ступенів – дошкільний навчальний заклад (ясла-садок)» Попаснянської районної ради, керівник гуртка «Юні туристи» ЛОЦДЮТК.

Учасники наради обговорила нагальні питання організації та проведення І та ІІ етапів гри та прийняли рішення активізувати роботу у середній віковій групі.