Відбулася онлайн нарада з керівниками та головними бухгалтерами закладів освіти обласної комунальної власності



04 грудня 2020 року відбулася онлайн нарада Департаменту освіти і науки  облдержадміністрації з керівниками, головними бухгалтерами закладів освіти обласної комунальної власності з питань функціонування освітньої галузі на території Луганської області.

Розпочинаючи нараду директор Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Юрій Стецюк підкреслив, що питання активного реформування галузі  освіти потребують виважених та чітких дій, наголосивши на особливому значенні реформування системи інституційного догляду та виховання дітей у Луганській області.  Директор акцентував увагу присутніх на реорганізації закладів освіти обласної комунальної власності відповідно до вимог чинного законодавства.

Питання щодо зарахування дітей на цілодобове перебування до закладів освіти обласної комунальної власності висвітлив Василь М’ягкоход,  начальник  відділу позашкільної, спеціальної освіти, закладів  та установ обласної комунальної власності.        

Про оплату за утримання дитини у закладах освіти обласної  комунальної власності відповідно до примірної форми Договору про зарахування дітей на цілодобове перебування, затвердженого наказом Міністерства соціальної політики України від 11.11.2020 № 761, та інших   вимог чинного законодавства, доповів Микита Чеботарьов,  начальник  планово-економічного відділу управління ресурсного забезпечення та аналізу економічної діяльності.

Юлія Демент,  начальник відділу по централізованому господарчому обслуговуванню  закладів освіти обласної комунальної власності, зосередила увагу керівників на своєчасному проведенні тендерних торгів по закупівлі природного газу, електричної енергії на 2021 рік та укладанні відповідних договорів.

Тетяна Єловська, начальник відділу ліцензування, атестації та роботи з персоналом зосередила увагу присутніх на  дотриманні виконавчої дисципліни у закладах освіти обласної комунальної власності.

За підсумками наради директором Департаменту надані протокольні доручення щодо особливостей організації освітнього процесу в закладах освіти обласної комунальної власності з питань реформування системи інституційного догляду та виховання дітей та під час карантину.