Відбулася онлайн нарада з керівниками та головними бухгалтерами закладів освіти обласної комунальної власності



16 вересня 2021 року відбулася нарада Департаменту освіти і науки  облдержадміністрації з керівниками, головними бухгалтерами закладів освіти обласної комунальної власності з питань функціонування освітньої галузі на території Луганської області.

Розпочинаючи нараду директор Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Юрій Стецюк підкреслив, що питання активного реформування галузі освіти потребують виважених та чітких дій, наголосивши на особливому значенні реформування системи інституційного догляду та виховання дітей у Луганській області.  Директор проінформував присутніх про особливості організованого початку 2021-2022 навчального року та підвищення якості освітнього процесу, наголосивши на особливому значенні даного питання.        

Станіслав Малиновський, начальник відділу з питань запобігання та виявлення корупції облдержадміністрації зосередив увагу присутніх на  дотриманні норм Закону «Про запобігання корупції».

Питання щодо соціального захисту дітей, влаштованих на цілодобове перебування до закладів освіти обласної комунальної власності висвітлив Василь М’ягкоход,  начальник  відділу позашкільної, спеціальної освіти, закладів  та установ обласної комунальної власності.        

Про порядок перерозподілу бюджетних призначень по загальному фонду обласного бюджету та вимоги до складання розрахунків до кошторисів доходів та видатків на 2022 рік, доповіла Марина Муляр,  начальник  планово-економічного відділу управління ресурсного забезпечення та аналізу економічної діяльності.

Юлія Демент, начальник відділу по централізованому господарчому обслуговуванню  закладів освіти обласної комунальної власності, зосередила увагу керівників про хід виконання робіт з капітальних ремонтів та забезпечення збереження документів Національного архівного фонду.

Всі питання наради були розглянуті та обговорені в плідній співпраці з керівниками закладів освіти обласного підпорядкування та співробітниками Департаменту.

За підсумками наради директором Департаменту надані протокольні доручення щодо особливостей організації освітнього процесу в закладах освіти обласної комунальної власності.