Відбулася онлайн нарада з керівниками закладів освіти обласної комунальної власності



06 травня 2020 року відбулася онлайн нарада Департаменту освіти і науки облдержадміністрації з керівниками закладів освіти обласної комунальної власності з питань функціонування освітньої галузі на території Луганської області.

Розпочинаючи нараду директор Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Юрій Стецюк підкреслив, що питання активного реформування галузі  освіти потребують виважених та чітких дій, особливо під час карантинних заходів. Директор докладно доповів присутнім про особливості організованого закінчення 2019-2020 навчального року,  наголосивши на особливому значенні даного питання.  

Питання щодо впровадження Закону України «Про повну загальну середню освіту» у закладах освіти обласної комунальної власності в частині  дотримання трудових відносин висвітлила Тетяна Єловська  – начальник відділу ліцензування, атестації та роботи з персоналом.         

Василь М’ягкоход – начальник відділу позашкільної, спеціальної освіти, закладів  та установ обласної комунальної власності зосередив увагу керівників на виконанні нормативних документів, що стосуються питань діяльності органів опіки та піклування, пов’язаної із захистом прав дітей. Акцентував увагу присутніх на реорганізації закладів освіти відповідно до вимог чинного законодавства.

Всі питання наради були розглянуті та обговорені в плідній співпраці з керівниками закладів освіти обласного підпорядкування та співробітниками Департаменту.

За підсумками наради директором Департаменту надані протокольні доручення щодо особливостей організації освітнього процесу в закладах освіти обласної комунальної власності під час карантину.