Відбулася підсумкова конференція учасників грантової програми у межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру за фінансової підтримки Європейського Союзу



У Святогірську Донецької області 22-23 липня 2021 року відбулася підсумкова конференція учасників грантової програми у межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру за фінансової підтримки Європейського Союзу. Представники громадських організацій та 6 закладів професійної (професійно-технічної) освіти Луганської області, які впродовж минулого навчального року успішно реалізували грантові проєкти на підтримку ініціатив публічно-приватного партнерства у сфері професійно-технічної освіти, зібрались тут для обговорення результатів діяльності.

В роботі конференції взяли участь представники Департаменту освіти і науки Луганської обласної державної адміністрації, Навчально-методичного центру професійно-технічної освіти у Луганській області, Привільського та Сєвєродонецького професійних ліцеїв, Сватівського та Марківського  професійних аграрних ліцеїв, Попаснянського професійного ліцею залізничного транспорту, ВП «Регіональний центр професійно-технічної освіти Луганського національного університету імені Тараса Шевченка».

Конкурс проходив минулого літа. До організаторів надійшло 35 заявок, 14 було профінансовано, з них 6 – з Луганської області. Середній обсяг гранту – 28 тис. доларів. У межах грантових проєктів було проведено десятки тренінгів для здобувачів освіти та викладачів, оновлено навчальні програми з робітничих професій, розроблено нові курси, організовано екскурсії на виробництва, зустрічі із підприємцями, закуплено велику кількість нового обладнання (наприклад, трактори, комп’ютери, зварювальне обладнання тощо) і зрештою – накопичено новий безцінний досвід з розвитку публічно-приватного партнерства.